Eksterne eksperter

Her finder du en kort introduktion til din rolle som ekstern ekspert i uddannelsesevalueringerne samt praktiske oplysninger.

Sammensætning af eksterne eksperter

Du er som ekstern ekspert valgt ud fra de temaer, uddannelsen har ønsket at udvikle, og du bidrager med et eller flere perspektiver som vurdering af uddannelsen ud fra

  • et kernefagligt kendskab til uddannelsen
  • et aftagerperspektiv
  • egne erfaringer med gennemførelse og anvendelse af egen uddannelse 
  • et læringsperspektiv 
  • et studenterperspektiv

Opgaver for eksterne eksperter

Som ekstern ekspert har du en dialog med uddannelsens repræsentanter om udviklingsmål, potentialer og problemstillinger. Dialogen foregår på et møde i maj-juni og ved skriftlig feedback på uddannelsens opfølgningsplan i august.

Du skal på en neutral og fremadrettet måde give dine personlige input til identifikation af problemer, potentiale, fremtidsperspektiver. Din rolle er at diskutere - og gerne udfordre – uddannelsens udviklingsmål for de næste 3-6 år.

Maj-juni

Før dialogmødet sender vi forskelligt materiale om uddannelsen. Materialet skal give dig et overblik over uddannelsens aktuelle status og de temaer, hvor du som ekspert kan bidrage med viden og refleksion.  

Du modtager uddannelsens evalueringsrapport med forskellige nøgletal og en analyse af uddannelsens fremtidsperspektiver. Desuden får du links til studieordninger og hjemmesider, der er relevante for temaet.

Samlet er det ca. 50 sider pr. uddannelse i form af tal og korte beskrivelser af tiltag.

Dialogmødet med eksterne eksperter

På dialogmødet stiller du din ekspertise til rådighed og deler dine personlige input og erfaringer med uddannelsens repræsentanter.

Fra uddannelsen deltager undervisere, studerende, studieleder og evt. repræsentanter fra studienævnet og fakultetets ledelse. Desuden deltager relevante administrative medarbejdere.

Før dialogmødet har du udarbejdet et oplæg på 2-3 sider med en kort analyse og dine anbefalinger, overvejelser og spørgsmål til uddannelsens repræsentanter. I oplægget kan du med fordel linke til undersøgelser og artikler, der uddyber dine pointer.

På dialogmødet er vægten på dialog snarere end oplæg. Form og indhold tilrettelægges dog efter evalueringens temaer og aftales dermed nærmere med dig. Du vil typisk deltage i 60-90 minutter.

August

Efter dialogmødet arbejder uddannelsens repræsentanter med en opfølgningsplan for de næste 6 år.

Medio august vil du få opfølgningsplanen til kommentering. Dine kommentarer inddrages i dialogen mellem dekanatet og uddannelsens repræsentanter og vil dermed præge den endelige plan. Dine kommentarer indgår desuden i fakultetets rapport om uddannelsen til rektor.

Rammer for dialogen og inddragelse af eksterne eksperter

Her kan du læse de dokumenter, der beskriver rammerne for dit bidrag som ekstern ekspert. 

Du kan også orientere dig i, hvordan fakultetet kvalitetssikrer vores uddannelser.

Praktiske oplysninger

Aflønning og transport

Det Humanistiske Fakultet tilbyder eksterne eksperter et engangsvederlag på enten 3000 kr (dialog med en uddannelse) eller 6000 (dialog med flere uddannelser), samt betaling af alle transportudgifter.

Vederlaget udbetales til Nemkonto i efteråret.  

Fakultetet betaler også eksterne eksperters udgifter til transport, dog med forbehold for at statens rejseregler overholdes.

Sted

Dialogmøder med eksterne eksperter foregår på Københavns Universitets Søndre Campus. 
Find kørselsvejledning og kort på 
fakultetets hjemmeside.

Kontakt

Kontakt kvalitetssikring@hum.ku.dk med spørgsmål.