Samarbejde med Det Humanistiske Fakultet

Fakultetet arbejder målrettet på at øge og kvalificere kontakten med erhvervslivet og offentlige institutioner. Fakultetet indgår længerevarende strategiske partnerskaber med fokus på matchmaking, samarbejde om uddannelse, kommercialisering af forskningsresultater og strategisk dialog om udviklinger i fakultetets politiske, kulturelle erhvervs- og mediemæssige omverden.

Ønsker din virksomhed at indgå et samarbejde med os, kan du læse om mulighederne på universitetets portal for samarbejde med erhvervsliv og myndigheder.

Her er eksempler på nogle af de samarbejder, vi indgår i:

  • Konsortiet for Sprog og Fagdidaktik i folkeskolen
    I samarbejde med professionshøjskolerne Metropol og UCC skaber konsortiet en fælles platform for forskningsbaseret viden om sprog og fagdidaktik til anvendelse i praksis.
    Læs mere om konsortiet.

  • Konsortiet for Pædagogik og Velfærdsprofessionelt Arbejde
    I samarbejde med Professionshøjskolen UCC beskæftiger konsortiet sig med samfundsmæssige udfordringer inden for pædagogik og velfærdsprofessionelt arbejde.
    Læs mere om konsortiet.

  • HumanImpact
    HumanImpact er det første danske forsøg på systematisk at tilføre danske virksomheder specialiseret humanistisk viden om deres kunder. Projektet, der er forankret på Det Humanistiske Fakultet og løber frem til 2021, støttes af Industriens Fond med otte millioner kroner. 
    Læs mere om projektet.

Kontakt
Marie Roloth Groth
Forskning og Impact
Det Humanistiske Fakultet
marie.roloff@hum.ku.dk
Tlf: 23 95 15 37

 

 

Fakultetets studerende kan samarbejde med mange forskelligartede virksomheder og organisationer, fx gennem projektorienterede forløb og specialesamarbejder. Ønsker din virksomhed at være vært for et forløb, hvor studerende kan komme tæt på virksomhedens opgaver og arbejde med konkrete udfordringer, så er der flere muligheder:

Projektorienteret forløb (praktik)
Det projektorienterede forløb er relevant, hvis I ønsker at have en eller flere studerende engageret på virksomheden i en længere periode fx fra 4 til 12 uger.
Få et overblik over rammerne for det projektorienterede forløb.

Specialesamarbejde
Studerende arbejder indgående med virksomheders udfordringer, og løser opgaver med en høj grad af specialering og fokus på at undersøge fx teoretiske og metodiske sammenhæng i udfordringen. De studerende har 6 måneder til at skrive specialet.
Bliv inspireret af, hvad andre aftagere laver specialesamarbejder om.

Innovationsforløb
Har jeres virksomhed behov for helt nye øjne eller en helt anden tilgang til opgaveløsning, til jeres kunder eller til produktudviklingen, så kan I være med til at sætte gang i nye tanker, gennem et innovationsforløb med de studerende.
Se eksempler på cases, som studerende har arbejdet med.

Casebaseret samarbejde
I samarbejde med underviser opstiller I en case, som afspejler en autentisk udfordring, som de studerende kan give deres bud på håndteringen af. Her er nogle eksempler:

  • Universitetsstuderende styrker virksomheders globale samarbejde
    Hvordan kan et godt videomøde styrke virksomheders globale samarbejde? Det spørgsmål har en gruppe danskstuderende fra Københavns Universitet arbejdet med for Maersk Line IT.
    Læs om samarbejdet.

  • Nøgleordet for Nøglehulsmærket er dialog
    Seks studerende fra Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier har givet Måltidspartnerskabet gode ideer til, hvordan de kan få elever på erhvervsskolerne til at spise sunde måltider med Nøglehulsmærket.
    Læs om samarbejdet.

Kontakt
Ønsker din virksomhed at komme i kontakt med vores studerende, så formidler fakultetet studierelevante stillingsopslag til studiejob og praktikpladser på KU's Jobbank.

I kan også kontakte vores institutter, hvis I har spørgsmål i forhold til samarbejder med studerende.