Universitetspædagogikum

Universitetspædagogikum er et kompetenceudviklingsforløb, der sætter deltagerne i stand til at varetage funktioner på niveau 2 i Dansk ramme for meritering af universitetspædagogiske kompetencer, dvs. bl.a. udvikle og gennemføre forskningsbaseret undervisning af høj kvalitet inden for et eller flere fagområder og bidrage til at udvikle, tilrettelægge og evaluere kurser.

Uddannelsen henvender sig til adjunkter, studieadjunkter og studielektorer. Øvrige videnskabelige medarbejdere, f.eks. postdocs, kan deltage efter aftale med deres institutleder. Gennemførelse af Universitetspædagogikum er påkrævet for at blive ansat i lektorstillinger.

Forløbet består af en række seminarer, individuel vejledning, kollegasparring, udarbejdelse af en undervisningsportfolio og et individuelt udviklingsprojekt. Deltagerne kan forvente at bruge i alt 200 timer på forløbet.

Se beskrivelse af forløbet

Universitetspædagogikum udbydes hvert år på City Campus på engelsk med start i januar. På Søndre Campus udbydes det hvert år i august på skiftevis dansk og engelsk. Begge forløb henvender sig til deltagere fra Det Humanistiske, Juridiske, Samfundsvidenskabelige og Teologiske Fakultet

Projektpræsentationer

Alle deltagere på TEACH’s universitetspædagogikum laver et udviklingsprojekt, hvor de undersøger eller udvikler et universitetspædagogisk område. Projekterne omhandler emner som AI i undervisningen, gruppearbejde, blended learning, kursusplanlægning, evaluering, peerfeedback og meget mere.

Her kan du finde abstracts fra og se videooptagelser af deres projektpræsentationer fra 2023 og 2024.

God fornøjelse!