Oversættelse og tværkulturel formidling
Tilvalg på kandidatniveau
Oversættelse og tværkulturel formidling, 30 ECTS
Tilvalget i oversættelse og tværkulturel formidling giver dig redskaber til at arbejde professionelt som fx oversætter, forlagsmedarbejder, redaktør, informations- eller formidlingsmedarbejder eller lignende.
Oversættelse handler ikke kun om overførsel af indhold fra én sproglig kode til en anden, men også om hvordan man navigerer mellem sprog og kulturer og om indsigt i andre landes litteratur, historie og sprog. Oversættelse gør altid en forskel: Den kan både fremme og hæmme interkulturel kommunikation og forståelse. Oversætteren har derfor et stort ansvar og skal være reflekteret i sit arbejde.
På kurserne vil du komme til at arbejde med forskellige genrer og medier (skønlitteratur, børnelitteratur, dramatekster, avistekster, film, tegneserier, osv.), og få indblik i de mange problemstillinger der knytter sig til oversættelse i forskellige kulturelle, historiske, politiske og geografiske sammenhænge.
Tilvalget sammensættes af:
- Oversættelse i teori og praksis (15 ECTS) (efterår)
Kurset introducerer dig til de grundlæggende begreber, retninger og strategier inden for oversættelsesteori og -praksis. - Emne inden for oversættelsesstudier (15 ECTS) (forår)
Her får du mulighed for at fokusere på fx tekstning, oversættelse af dramatekster eller tegneserier, oversættelse og censur i forbindelse med børnelitteratur, forlagenes oversættelsespolitik, og samspillet mellem oversætter og forfatter/tekstredaktør/korrekturlæser.
Du skal være indskrevet på en kandidatuddannelse for at kunne vælge tilvalget. Derudover skal du:
- have en bacheloruddannelse inden for humaniora (typisk et fremmedsprog)
- beherske dansk og engelsk samt gerne yderligere et sprog på højt niveau
Læser du en sproguddannelse udbudt på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk på Københavns Universitet, kan du bygge oven på tilvalget og skrive dit speciale inden for Oversættelse og tværkulturel formidling. En linje (tilvalget + speciale) vil gøre din profil mere professionsrettet. Du vil modtage et linjebevis, som kan bruges i forbindelse med din jobsøgning.
Kontakt studievejledningen på instituttet for at høre mere om den mulighed.
kurser.ku.dk
Tilvalgskurser på EnGeRom:
Gæstestuderende
Kommer du fra et andet dansk universitet eller fra et andet fakultet på KU, kan du tage kurser eller samlede studiemønstre som meritstuderende ved Det Humanistiske Fakultet.
Studerende fra Det Humanistiske Fakultet
Læser du på Det Humanistiske Fakultet, kan du læse mere om tilvalg på din studieinformationsside.