Besøg os

Du har forskellige muligheder for at komme og besøge uddannelserne på Det Humanistiske Fakultet og høre, hvad det vil sige at studere på universitetet, se campus og mærke studiemiljøet.

Åbent Hus

Kom helt tæt på studiemiljøet, når uddannelserne inviterer til Åbent Hus i uge 9. Til Åbent Hus kan du høre oplæg og få en snak med studievejledere om indholdet på uddannelsen, studievalg, studieformer, udlandsophold, fremtidige beskæftigelsesmuligheder, optagelsesregler osv.

Læs mere om Åbent Hus

Bliv studerende for en dag

Prøv en dag som studerende på Det Humanistiske Fakultet, inden du beslutter dig for, om det er noget for dig. Du kan opleve studiemiljøet, snuse til det faglige, tjekke kantinen ud og spørge nuværende studerende om alt mellem himmel og jord - næsten!

Se hvilke uddannelser du kan besøge.

Læs interview med Cilia, som er vært for studerende for en dag

Cilia er vært på Studerende for en dag på fransk sprog og kultur. Hun læser selv på 3. semester på bacheloruddannelsen, og da hun i sin tid valgte netop den uddannelse deltog hun i flere besøgsordninger som Studerende for en dag og Åbent Hus.

Hvorfor er det en god idé at komme til studerende for en dag?

Der er meget stor forskel på, hvordan hverdagen er på forskellige studier, og jeg synes, det er vigtigt at vide, hvad man går ind til. Nogle steder er det meste undervisning forelæsninger i store sale, men her hos os er det meste holdundervisning, hvor de studerende er meget på. Der er også mange der tror, at det at læse et sprogfag er ligesom en sprogskole. Kommer man herud en dag, opdager man lynhurtigt, at det er det ikke. Sproget er et redskab, vi bruger til at lære det akademiske.

Hvordan foregår det, når man er studerende for en dag?

Jeg mødes med den besøgende inden undervisningen, så vi lige kan snakke lidt og jeg kan svare på de spørgsmål, der umiddelbart er. Så tager vi typisk til undervisning, og i pausen snakker vi mere om det første indtryk, og om de spørgsmål, der måske er opstået. Jeg plejer at vælge de timer, hvor jeg føler mig mest på hjemmebane. Efter undervisningen spiser vi frokost, og så fortæller jeg lidt mere bredt om uddannelsen: hvordan er det, når man starter, hvilke fag har vi, hvordan ser skemaet ud og den slags.

Hvad overrasker de besøgende mest?

Jeg tror, de bliver mest overraskede over fagenes indhold, fordi det ikke bare er et sprogstudie. Det handler også om kultur, litteratur og historie og den sproglige del er meget teknisk grammatisk. Det er en meget bredere uddannelse, end de fleste lige regner med.

Andre tilbud

Her kan du læse om andre initiativer, hvor du har mulighed for at møde studerende og forskere på Det Humanistiske Fakultets uddannelser. 

Læs mere om andre tilbud