10. april 2012

Challenging the Precepts of Modernism: The Late Work of J.F. Willumsen

Kunst

Anne Gregersen, ph.d.-studerende på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab (IKK), født 1978. Cand.mag. i kunsthistorie i 2007 med speciale om det moderne kunstmuseum. Læste 2001-2014 på Université Paris X Nanterre og har en DESS/master derfra i kunstkritik og kuratering. Ph.d.-projektet foregår i samarbejde med J.F. Willumsens Museum og er samfinansieret af Ny Carlsbergfondet.

Hvad handler dit projekt om?

Projektet handler om den danske billedkunstner J.F. Willumsens (1863-1958) sene værker fra årene ca. 1930 og frem til hans død. Værkerne er blevet betragtet som bizarre, vrængende og kitschede og er i stor stil blevet afskrevet. Projektet handler desuden om, hvilken type kunst der er blevet kanoniseret i dansk kunsthistorie og hvorfor.

Hvorfor er det vigtigt/spændende?

Dels er værkerne fascinerende med deres særprægede udtryk og derfor spændende at
nytolke, dels undersøger projektet, hvilke forestillinger vores fælles kulturarv på museumsinstitutionerne skabes ud fra. Det, synes jeg, er vigtigt at forholde sig til.

Hvad er din motivation for at skrive en ph.d.?

Jeg har i mange år været ansat på Willumsens Museum, og det er interessant at sammenkæde min erfaring derfra med universitetsforskning, som igen kan bruges på museet efterfølgende. Herved forbindes to institutioner, som ellers ofte lever separate liv.

Kontakt

Hvis du vil vide mere om projektet, kan du kontakte ph.d.-stipendiat Anne Gregersen.