3. februar 2012

Sprog skaber identitet og forhandler romantiske relationer på online datingsites

Sprog og identitet

Kristine er ph.d.-stipendiat på Nordisk Forskningsinstitut, født 1984. Cand.mag. i dansk.

Hvad handler dit projekt om?Kristine Køhler Mortensen

Om sproglig interaktion og identitetskonstruktioner blandt heteroseksuelle på online datingsites. Jeg undersøger, hvordan digitaliseret sprog og andre ressourcer anvendes til at forhandle romantiske relationer og konstruere attraktive objekter for heteroseksuelt begær.

Hvorfor er det vigtigt/spændende?

Fordi det beskæftiger sig med en normativ identitetskategori – heteroseksualitet – som vi sjældent tænker nærmere over, netop fordi den er så altoverskyggende. Samtidig findes der enorme mængder populærlitteratur, der på meget kønsstereotypisk vis informerer om, hvordan heteroseksuelt begær praktiseres med størst succes. Mit projekt er vigtigt, fordi det undersøger, hvordan heteroseksuel flirt rent faktisk foregår i mellem individer, og hvilken rolle internettet spiller i denne proces.

Hvad er din motivation for at skrive en ph.d.?

Næsten hver dag bliver jeg overrasket over, hvor meget mennesker orienterer sig mod køn og seksualitet både online og offline. Det giver mig lyst til at undersøge disse fænomener i dybden og bidrage med ny viden. Samtidig er jeg fascineret af, hvordan måder at tale og interagere på er med til at skabe, hvem vi er, og om vi hører til eller ej i bestemte grupper og situationer.

Kontakt

Hvis du vil vide mere om projektet, kan du kontakte ph.d.-stipendiat Kristine Køhler Mortensen.