Hvordan skaber unge københavnere identitet?
Andreas Stæhr er ph.d.-studerende ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab (INSS), født 1983. Cand. mag. i dansk med specialet "Rappen reddede os".
Hvad handler dit projekt om?
- Gennem lingvistisk etnografi undersøger jeg, hvordan unge fra et kulturelt og sprogligt forskelligartet område i København konstruerer identiteter i forskellige hverdagssammenhænge – dvs. i skolen, i fritiden og i deres interaktioner på Facebook. Tilsammen repræsenterer disse situationer en stor del af de unges hverdagsliv. I mit projekt interesserer jeg mig for, hvordan de unge manøvrerer mellem disse forskellige online og offline rum – dvs. hvorvidt de unge skelner mellem disse kontekster, og hvis de gør det, hvordan og hvorfor de gør det.
Hvorfor er det vigtigt/spændende?
- Jeg har været så heldig at tilbringe tre år sammen med en gruppe unge og få et indblik i, hvordan de anskuer hinanden og verden omkring dem. Jeg synes, det er vigtigt at formidle sådanne tanker og indsigter fra de unges eget perspektiv.
Hvad er din motivation for at skrive en ph.d.
- Grundlæggende handler det for mig om nysgerrighed og at være med til at opnå indsigt i, hvordan folk opfører sig sprogligt så vel som socialt, når de er sammen i forskellige situationer.
Kontakt
Hvis du vil vide mere om projektet, kan du kontakte ph.d.-stipendiat Andreas Stæhr.
Emner
Ph.d.-projektet
Titlen på Andreas Stæhrs ph.d.-projekt er "Digital and analogue life – social media as a resource among Copenhagen youth".