10. december 2013

Facebook finder vej til undervisningen

Identitet og sociale medier

Niels-Peder O. Hjøllund er ph.d-studerende ved IVA. Han er kandidat i moderne kultur og kulturformidling fra KU med speciale om identitet og Facebook.

Hvad handler dit projekt om?

Med udgangspunkt i informationsvidenskabens forståelse af begreber som informations-, medie og digitale kompetencer vil jeg i kombination med begreber fra psykoanalysen undersøge, hvordan den ekstensive brug af sociale medier påvirker
subjektet, og hvordan introduktionen af disse medier i gymnasiet påvirker undervisningssituationen. Med mit projekt håber jeg at kunne bidrage til at videreudvikle de teoretiske rammer for forskning i informations-, medie- og digitale kompetencer.

Hvorfor er det vigtigt/spændende?

Sociale medier fylder efterhånden meget i de flestes hverdag og er også ved at vinde indpas i skolen. Det er derfor vigtigt at undersøge og forstå de fundamentale spørgsmål om, hvad den store brug gør ved både individet og den sociale sammenhæng. Men samtidig også at producere viden om, hvordan brugen af digitale medier bedst kan gøre gavn i eksempelvis gymnasiet.

Hvad er din motivation for at skrive en ph.d.?

Det at fordybe sig så meget i ét emne, men også muligheden for i forlængelse af specialet at kunne arbejde med nogle af de videre perspektiver, der er i forhold til brugen af sociale medier.

Kontakt

Hvis du vil vide mere om projektet, kan du kontakte ph.d.-stipendiat Niels-Peder O. Hjøllund.

Emner