4. april 2013

Klimaforandringerne påvirker hverdagslivet i Kina

Klima og hverdagsliv

Nikolaj Blichfeldt er ph.d.-studerende på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, født 1975. Kandidat i antropologi og kinesisk (suppleringsfag) fra Aarhus Universitet med et speciale om de første kinesiske miljø-ngo'er, der blev etableret i 1990'erne.

Hvad handler dit projekt om?Nikolaj Blichfeldt

- Det handler om, hvordan klimaforandringer bliver forbundet med hverdagsliv i Kina. Jeg fokuserer på en klimakampagne i et boligkvarter i en kinesisk storby. På baggrund af etnografisk feltarbejde undersøger jeg, hvordan beboere og embedsfolk i kvarteret fortolker og handler i forhold til idéer om klimaforandringer.

Hvorfor er det vigtigt/spændende?

- Klimaforandringer handler om meget mere end klimamodeller, økonomisk vækst og fejlslagne topmøder. De er et grundvilkår i vores tid. Derfor er det både spændende og vigtigt for humanister at undersøge, hvordan klimaforandringer påvirker samfund og kultur.

Hvad er din motivation for at skrive en ph.d.?

- Da jeg var barn, drømte jeg om at blive opdagelsesrejsende i fjerne lande, og som teenager drømte jeg om at blive forfatter. Mit ph.d.-projekt giver mig mulighed at udleve begge drømme ved at tage på feltarbejde i Kina og skrive en afhandling.

Kontakt

Hvis du vil vide mere om projektet, kan du kontakte ph.d.-stipendiat Nikolaj Blichfeldt.