Klimaforandringerne påvirker hverdagslivet i Kina
Nikolaj Blichfeldt er ph.d.-studerende på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, født 1975. Kandidat i antropologi og kinesisk (suppleringsfag) fra Aarhus Universitet med et speciale om de første kinesiske miljø-ngo'er, der blev etableret i 1990'erne.
Hvad handler dit projekt om?
- Det handler om, hvordan klimaforandringer bliver forbundet med hverdagsliv i Kina. Jeg fokuserer på en klimakampagne i et boligkvarter i en kinesisk storby. På baggrund af etnografisk feltarbejde undersøger jeg, hvordan beboere og embedsfolk i kvarteret fortolker og handler i forhold til idéer om klimaforandringer.
Hvorfor er det vigtigt/spændende?
- Klimaforandringer handler om meget mere end klimamodeller, økonomisk vækst og fejlslagne topmøder. De er et grundvilkår i vores tid. Derfor er det både spændende og vigtigt for humanister at undersøge, hvordan klimaforandringer påvirker samfund og kultur.
Hvad er din motivation for at skrive en ph.d.?
- Da jeg var barn, drømte jeg om at blive opdagelsesrejsende i fjerne lande, og som teenager drømte jeg om at blive forfatter. Mit ph.d.-projekt giver mig mulighed at udleve begge drømme ved at tage på feltarbejde i Kina og skrive en afhandling.
Kontakt
Hvis du vil vide mere om projektet, kan du kontakte ph.d.-stipendiat Nikolaj Blichfeldt.
Emner
Ph.d.-projektet
Titlen på Nikolaj Blichfeldts ph.d.-projekt er "Low-Carbon Life in Dongping Lane: an ethnography of climate change".