Krisen i Hongkong – fra lokal konflikt til global udfordring
Vær med når forskere fra forskellige fagområder giver deres perspektiver på og debatterer den politiske krise i Hongkong på Københavns Universitet den 22. oktober 2019.
Demonstranterne i Hongkong kæmper fortsat for demokratiske rettigheder, og der er ikke noget, der tyder på, at de månedlange protester går i sig selv.
Tirsdag den 22. oktober inviterer Københavns Universitet til arrangement om den politiske krise i Hongkong. Forskere fra forskellige fagområder vil give deres perspektiver på krisen og vurdere de lokale, regionale og globale implikationer af demonstrationerne.
Protesterne i Hongkong begyndte i juni og startede som en protest mod et lovforslag, der vil gøre det muligt at udlevere borgere i Hongkong til retsforfølgelse i Kina. Selvom styret i Hongkong sidenhen har trukket lovforslaget tilbage, fortsætter demonstrationerne for demokratiske rettigheder.
Deltagere i arrangementet
Miklós Sükösd, lektor på Institut for Kommunikation, Københavns Universitet
Vil fortælle om lokale kulturelle og politiske aspekter af konflikten. Han vil også analysere kommunikationsaspekter i krisen, bl.a. demonstranternes bekymring for privatlivets fred, den internationale 'soft power'-indsats og propagandakrigen i forbindelse med demonstrationerne; hvordan påvirker Kinas censurlove fx mediernes fremstilling af konflikten og den offentlige opfattelse af krisen i Hongkong.
Andreas Bøje Forsby, forsker på Nordisk Institut for Asienstudier (NIAS) og ekstern lektor på statskundskab, KU
Ser på Hongkong-krisen i et internationalt perspektiv. Hvorfor og i hvilket omfang er krisen i Hongkong blevet en international krise? Hvordan hænger krisen sammen med stormagt-rivaliseringen mellem USA og Kina? Og hvordan skal vi forstå de officielle reaktioner, der indtil nu er kommet fra den danske regering?
Yang Jiang, seniorforsker, Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS)
Vil diskutere emner relateret til Hongkongs økonomi - herunder aftalen om tættere økonomisk partnerskab mellem Kina og Hongkong (kaldet 'The Closer Economic Partnership Arrangement'), Kinas udviklingsplan for 'the Greater Bay Area' og Hongkongs økonomiske omstrukturering. Hun vil også sætte fokus på, hvordan økonomiske spørgsmål, særligt ejendomsudvikling og ulighed, spiller en rolle i krisen.
Praktisk information
Arrangementet 'The Hong Kong crisis - from local conflict to global challenge' finder sted tirsdag den 22. oktober 2019 kl. 15.00-16.30 i lokale 4A-1-15 på Københavns Universitet, Karen Blixens Plads 16, 2300 København S.
Arrangør: Institut for Kommunikation og Nordisk Institut for Asienstudier (NIAS) på Københavns Universitet og Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS)
Seminaret afholdes på engelsk, se det fulde program (på engelsk).
Kontaktinformation
Vil du vide mere om arrangementet eller lave en interviewaftale, kan du kontakte:
Lektor Miklós Sükösd (engelsktalende), e-mail: kjm518@ku.dk, mobil: 52 69 34 22
Postdoc Andreas Bøje Forsby, e-mail: abf@nias.ku.dk, mobil: 61 777 111
Pressemedarbejder Pernille Munch Toldam, e-mail: pmunch@hum.ku.dk, mobil: 29 92 41 69