Novo Nordisk Fonden uddeler 7,5 millioner til kunsthistorisk forskning – Københavns Universitet

Forside > Nyheder > 2019 > Novo Nordisk Fonden ud...

03. april 2019

Novo Nordisk Fonden uddeler 7,5 millioner til kunsthistorisk forskning

bevilling

Ved årets uddelinger af midler til kunsthistorisk forskning begunstigede Novo Nordisk Fonden forskere fra Institut for Kunst- og Kulturvidenskab med hele 7,5 millioner kroner til en række spændende projekter.

Lektor Anne Ring Petersen modtager et Investigator Grant i kunsthistorisk forskning og 4 millioner kroner til sit projekt "Togetherness in Difference: Reimagining identities, communities and histories through art". Postdoc Sabine Nielsen bliver også tilknyttet projektet.

Terne Thorsen modtager et Mads Øvlisen ph.d.-stipendium til kunsthistorisk forskning før 1900 på 2 millioner kroner. Projektet hedder "Breaking and Creating – The Contemporary Iconoclasm of Islamic State".

Ph.d. Kasper Opstrup Frederiksen modtager et Mads Øvlisen postdocstipendium til kunsthistorisk forskning på
1,5 millioner kroner. Projektet hedder "Unexpected Encounters – on Cosmism, Cosmic Consciousness and Cosmopolitics".

Lektor Mikkel Bolt Rasmussen modtager 100.000 kroner til et bogprojekt ved navn "La métamorphose de l’art contemporain. Translation and publication of a collection of essays on contemporary art in French"

Projekter forankret på Kunstakademiet

Følgende ph.d.-studerende bliver ansat på Kunstakademiet, men deres ph.d.-uddannelse er et samarbejde med Københavns Universitet, så de bliver indskrevet på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab:

Kunstner Nanna Debois Buhl modtager et Mads Øvlisen ph.d.-stipendium til praksisbaseret forskning på to millioner kroner.
Projektet hedder: "Sky Studies: Cosmic Code, Images, and Imaginaries".

Jenny-Ann Gräf Sheppard modtager et Mads Øvlisen ph.d.-stipendium med særligt potentiale på 2 millioner kroner. Projektet hedder:
"Communicating Vessels: Re-defining Agency through Sounding"