1. september 2017

Efterårsnummeret af Humanist er udkommet

Studentermagasin

Fakultetets studentermagasin Humanist er udkommet. I det kan du bl.a. læse om, hvordan en gymnasieklasses interesse for de traditionelle ’gamle’ medier blev til et humanistisk speciale, hvordan humanistisk forskning påvirker samfundet og hvad man som studerende kan gøre for at undgå et stresset studieliv.

I forbindelse med sit speciale var danskstuderende Rune Meidell på Falkonergårdens Gymnasium på Frederiksberg, hvor han underviste en gymnasieklasse i journalistik og medier. Ikke overraskende var der ikke en eneste af eleverne, der læste avis. Overraskende var det derimod, at eleverne faktisk var voldsomt interesserede i de gamle medier og i deres historiske kontekst og opbygning. Læs mere om Runes speciale i Humanist.

I universitetsverdenen taler vi ofte om forskningens impact i samfundet, og i det nye nummer af Humanist kan du læse om en række konkrete humanistiske forskningsprojekter, der på hver deres måde har indflydelse på samfundet. Du kan også læse et interview med psykolog Mette-Lise Holton og studie- og karrierevejleder på ToRS Dorthe Rozalia Horup, der har en række gode råd og pointer i forhold til, hvad man kan gøre for ikke at blive stresset over alle de krav og deadlines, man som studerende møder på universitetet.

ToRS, MEF, IVA – hva’ for en fisk?

Lige meget om man er ny på fakultetet eller har været her et stykke tid, så er det helt almindeligt at have svært ved at hitte rundt i alle de forkortelser og mystiske betegnelser, som forskere og andre ansatte slynger om sig med. Humanist bringer en oversigt over de vigtigste ord og forkortelser, som det vil være en fordel at kende som humaniorastuderende.

Derudover kan du i efterårsnummeret også læse om KU’s nye innovationshub KU PLUS, der ligger på Søndre Campus, om morgensang på HUM, om hvordan man kommer til udlandet på studieophold, om udstillingen Spon On! i bygning 22 og meget andet.

Blanke sider

En finurlig trykker har desværre sneget fire tomme sider ind i slutningen af magasinet. Lidt ærgerligt, når vi hellere ville have haft indhold. Men brug de blanke sider som inspiration til at tænke over, hvad du gerne ville have haft, der skulle have stået på de sider. Og send så meget gerne dine ideer til redaktionen på humanist@hum.ku.dk.

Du finder magasinet fysisk på fakultetets fællesarealer og elektronisk på www.humanist.hum.ku.dk.