Vincent F. Hendricks modtager Rosenkjærprisen 2016 – Københavns Universitet

Forside > Nyheder > 2016 > Vincent F. Hendricks m...

26. november 2016

Vincent F. Hendricks modtager Rosenkjærprisen 2016

formidlingspris

DR's formidlingspris, Rosenkjærprisen, går i 2016 til professor i formel filosofi Vincent F. Hendricks fra Københavns Universitet. Hendricks får prisen for sin evne til at gøre vanskeligt stof tilgængeligt for et bredere publikum i en forståelig og levende form.

Kanalchef på P1, Thomas Buch Andersen, siger om valget af dette års vinder:

Professor Vincent F. Hendricks.
Foto Agnete Schlichtkrull

- Vincent F. Hendricks har bredt sit fag og felt, filosofi, ud, så det har løftet sig fra universitetets støvede boghylder til at være et grundlag for at diskutere aktuelle temaer som fx ekko-rum på sociale medier og det postfaktuelle samfund. På den måde har han gjort faget relevant og aktuelt. Og bragt det ud i en større offentlighed.

- Men Vincent F. Hendricks har ikke bare brugt universitetet som sin rampe for at promovere sine tanker (og sig selv). Han har også brugt platformen til at rejse penge til et nyt center på Københavns Universitet - Center for Information og Boblestudier (CIBS) - som har hentet et af Danmarkshistoriens største private bidrag til et humanistiske forskningsprojekt i Carlsberg fondet,  og dermed sikret at faget efter en tur i den store offentlighed kommer hjem igen til universitetet og udvikler sig.

Vincent F. Hendricks er professor i formel filosofi og daglig leder af Center for Information og Boblestudier på Københavns Universitet, som har til formål at formulere interventionsstrategier for såvel ondartede bobler som eksempelvis ubegrundede shitstorme på Twitter og Facebook til stimulering af godartede bobler, der kan promovere alt fra interkulturel forståelse til folkesundhed.

CIBS er grundlæggende interdisciplinær og forener filosofi, økonomi, matematik, logik, informationsteori, socialpsykologi og adfærdsstudier.

Om Rosenkjærprisen

Magister Jens Rosenkjær var foredragschef i Statsradiofonien 1937-1953. I 1963 oprettede DR Rosenkjærprisen, der nu er på 50.000 kroner. Prisen tildeles en person, som har vist evner for at gøre et vanskeligt stof tilgængeligt for et bredere publikum i en forståelig og levende form. DR P1 producerer efter hver prisuddeling en programserie med årets prismodtager.