23. september 2015

Shelley Salamensky tilknyttet KU som Fulbright Specialist

fulbright specialist

Professor Shelley Salamensky, der er internationalt anerkendt for sin forskning i jødisk tænkning, migrations- og kulturstudier, bliver i september og oktober tilknyttet KU som Fulbright Specialist. Hun vil bl.a. holde to offentlige forelæsninger om sin forskning i løbet af sit ophold i København.

Salamensky, som har udgivet en lang række akademiske og populære bøger i USA og i udlandet inden for områderne jødiske studier, migration og kulturstudier, vil fra d. 25. september og godt to uger frem være tilknyttet Københavns Universitet som Fulbright Specialist.

Shelley Salamensky

Som Fulbright Specialist får Shelly Salemensky stillet et kontor til rådighed på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk og vil være tilgængelig for forskere og studerende på Humaniora og Teologi. Det er lektor Inge Birgitte Siegumfeldt fra Institut for Engelsk, Germansk og Romansk, som har arrangeret Salamenskys ophold i København:

- Salamenskys arbejde inden for jødiske studier, migration og kulturstudier  er særdeles relevant for forskningen Centre for the Study of Jewish Thought in Modern Culture, som Claudia Welz og jeg etablerede sidste år. Hun bidrager også til forelæsningerækken på Centre for Transnational American Studies og deltager i undervisningen i CEMES-regi. Både vi forskere og de studerende kan se frem til nogle inspirerende samtaler og forelæsninger.

I løbet af sit ophold på Købehavns Universitet vil hun holde to offentlige forelæsninger, som alle interesserede kan overvære:

Culture, Memory, Context: Reenactments of Traumatic Histories in Europe and Eurasia
Forelæsningen afholdes på Det Teologiske Fakultet 30. september kl. 13.15-15.00

In(di)gesting Identities: Ethnic-American Foodways and the 'Disney' Deli
Forelæsningen afholdes på Det Humanistiske Fakultet 6. oktober kl. 15.

Shelly Salemensky er til daglig ansat som Professor of Global Humanities på University of Louisville og som Associate Professor på UCLA. Deruover bidrager hun jævnligt til The New York Review of Books, The Paris Review, og The Wall Street Journal.

Kontakt

Lektor Inge Birgitte Siegumfeldt
Institut for Engelsk, Germansk og Romansk
Københavns Universitet
Mail: siegum@hum.ku.dk
Mobil: 40 23 85 88