22. september 2011

22. september 2011

Børn og unge bag kameraet

Medier spiller i dag en meget større rolle i børns liv end nogensinde tidligere. Adgang til tv, internet og mobiltelefoner har gjort, at børn hele tiden er på. Og nogle af dem skaber også selv medieindhold, hvilket man i weekenden kunne opleve i forbindelse med filmkonkurrencen Oregon, som er en del af børne- & unge-filmfestivalen Buster. Stig Hjarvard, professor og ph.d. ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling ved Københavns Universitet, forklarer, at medier i dag er en stor del af børn og unges interaktion med omverdenen. Det kan resultere i, at de sociale relationer bliver mere skrøbelige. Men der er også positive ting ved børn og unges mediebrug, som for eksempel deres stigende interesse for at lære, hvad der foregår bag medierne, hvilket Charlotte Giese fra Det Danske Filminstitut oplever. 
Information, 22/9 2011

Al-Jazeera skifter chefen ud

Den kontroversielle, arabiske tv-station Al-Jazeera's leder, Wadah Khanfar, er trådt tilbage efter at have revolutioneret den mellemøstlige medieverden og haft en betydelig finger med i spillet om det arabiske forår. Nogle medier hentyder nu til, at Khanfar er blevet fjernet fra sin post, fordi han har været i for tæt kontakt med USA - at han skulle være en slags spion for amerikanerne. "Det er ikke særlig overraskende, at Wadah Khanfar har haft møder med amerikanerne, men det er formentlig en stærk overfortolkning at gøre ham til en form for amerikansk agent," siger Jakob Skovgaard-Petersen, der er professor ved Institut for Tværkulturelle Studier på Københavns Universitet og specialist i arabiske medier, til disse spekulationer. 
Politiken, 22/9 2011

Venstre i opposition

Lars Løkke Rasmussen og Venstre har med det samme efter valget lagt sig fast på en skarp oppositionsrolle. Det kan Lars Løkke Rasmussen tillade sig, fordi han har grund til selvtillid efter valget, og det kan være en fordel, hvis regeringen virker svag, mener Lars Hovbakke Sørensen fra Københavns Universitet. Lars Løkke Rasmussen vil også markere, at de borgerlige stadig er et alternativ, men risikoen ved at være alt for kompromisløs er, at han skræmmer midtervælgerne væk, forklarer Lars Hovbakke Sørensen. Det styrker også såvel Venstre og Dansk Folkeparti , at en S-ledet regering er henvist til samarbejde med de to partier, hvis Helle Thorning-Schmidt skal leve op til løfterne om et bredt samarbejde, mens faren for S er, at det må gå for meget på kompromis, mener Lars Hovbakke Sørensen.
DR P1 Morgen 7.09, 21/9 2011