01. september 2011
Løkke finder sig ikke i kritik på Facebook
Statsminister og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens Facebook-profil bliver jævnligt undersøgt for kritiske indlæg, og de hårde ord får ikke lov til at stå ret længe. Således blev seks kritiske indlæg på hans profil slettet på halvanden time, afslører DR Nyheder, der overvåger siden. Det kalder lektor i politisk kommunikation på Københavns Universitet Klaus Kjøller for "et fuldstændig forkert signal at sende". - Lars Løkke Rasmussen signalerer, at han er bange for at se kritik i øjnene, siger Klaus Kjøller. Det var for eksempel et link til en artikel, hvor Løkke er citeret for, at danskerne skal arbejde en time mere om ugen, der måtte lade livet.
24timer København, 1/9 2011
Wammen tror ikke på provins-alliance
Forhenværende Aarhus-borgmester Nicolai Wammen (S) vil ikke deltage i Karen Jespersens (V) planer om at samle en ny tværpolitisk alliance, der skal trække statslige arbejdspladser væk fra hovedstadsområdet. Ifølge Wammen vil det være mere fornuftigt at diskutere spørgsmålet med en ny regering end med Karen Jespersen. Lars Hovbakke Sørensen, der er ekstern lektor ved Københavns Universitet med speciale i dansk politisk historie, vurderer, at en sådan alliance sagtens kan komme til at spille en politisk rolle. Han pointerer også, at det er vigtigt i et land som Danmark, hvor en femtedel af landets befolkning bor i hovedstaden, hvilket er usædvanligt i forhold til andre europæiske lande.
JP Aarhus, 1/9 2011
KU giver støtte til humanistiske småfag
Der er hjælp på vej til en række mindre sprog- og kulturfag, der har mistet støtten fra Videnskabsministeriets småfagsordning. Det drejer sig om græsk, latin og syv andre mindre fag, som kun udbydes på Københavns Universitet, og som nu bliver støttet hver især af KU's egen ledelse med en årlig check på 1,25 millioner kroner. - Som landets største universitet har vi en særlig forpligtelse til at sikre et solidt grundlag for forskning og uddannelse, udtaler KU-rektor Ralf Hemmingsen. Han mener, at de små fag spiller en stor rolle og leverer viden, som både historikere og teologer er afhængige af.
Altinget.dk/Forskning, 31/8 2011