07. oktober 2011
Forfattere følger medialiseringens tidsånd
På Twitter er der fyldt med meninger, anbefalinger og selvpromovering, men flere anerkendte forfattere såsom Bret Easton Ellis bruger mediet i direkte forlængelse af deres forfatterskab. Stine Lomborg, der er adjunkt på Københavns Universitet og har skrevet ph.d.-afhandling om sociale medier, forstår godt, hvorfor forfatterne bruger Twitter. Gennem tweets kan de understøtte og forlænge deres forfatterskab og derved skabe øget opmærksomhed omkring deres egen person, og de sociale medier tilbyder forfatterne en ny mulighed for at udforske og udforme deres karakter, forklarer hun.
Information, 7/10 2011
Det moderne gennembrud
Med den nye regering er magten blevet overtaget af en ung generation, der lægger mindre vægt på national kulturarv og er langt mere multikulturel, kosmopolitisk og traditionsfornyende. Peter Duelund, der er lektor i moderne kultur ved Institut for Litteraturvidenskab på Københavns Universitet, mener godt, at man med S-R-SF-regeringens indtog kan tale om et systemskifte. Dog ser han ikke nogen kontraretorik hos den nye regering. Han vurderer, at det eneste konkrete er erklæringer om værdipolitik med vægt på kulturel mangfoldighed og større international respekt samt et kosmopolitisk livssyn i stedet for den mere indadvendte nationale identitetsfokusering.
Kristeligt Dagblad, 7/10 2011
Den uambitiøse ælling i dansk forskning
Humanistisk forskning i Danmark er for nationalt orienteret, skriver lektor Rune Graulund i en kronik. Han påpeger, at humanistiske forskere offentliggør størstedelen af deres arbejde på dansk og er mere orienterede mod danske medier end internationale publikationer. Derved bliver det også sværere at tiltrække og holde på udenlandske humanistiske forskere. Den humanistiske forskning i Danmark mangler internationalt udsyn og vil gøre tingene på sin egen måde. Derfor er eksempelvis peer review-systemet ikke slået igennem herhjemme. Rune Graulund understreger, at hverken Københavns Universitet eller Syddansk Universitet vil kunne overhale Harvard. Men han fastholder, at et øget internationalt udsyn er nødvendigt.
Politiken, 7/10 2011