05. oktober 2011
TV2 trumfer DR1 i hovedkanalernes tvekamp
Public service-hovedkanalerne mister begge markedsandele i takt med, at der kommer flere og flere små nichekanaler til. Men DR1 mister en større andel af seerne end TV2. Over de sidste fem år har DR1 mistet 30 procent af sin share-andel, mens TV2 kun har mistet 20. - Set ud fra DR's synspunkt kan det ikke være nogen behagelig situation, at hovedkanalen DR1, som skal samle nationen, ligger så langt bag TV2's hovedkanal, siger Henrik Søndergaard, der er lektor i medievidenskab på Københavns Universitet. DR påpeger selv, at én af årsagerne til faldet skyldes DR's egen satsning på flere nye kanaler.
Børsen, 5/10 2011
Seerne bliver i familien
DR1 har mistet mange seere de sidste fem år, men har kompenseret ved at udvide sin kanalfamilie med fire nye kanaler. Derfor har hele DR for første gang i fem år haft stigende share i 2010. Det er dog ikke sikkert, at DR på lang sigt kan forsvare deres seerposition ved at åbne flere kanaler. - Jeg tror, der er grænser for, hvor meget man kan løse ved bare at åbne flere, nye kanaler, siger lektor i medievidenskab ved Københavns Universitet Henrik Søndergaard. DR havde i 2010 en markedsandel på knapt 28 procent af al sening mod TV2's godt 39 procent.
Børsen, 5/10 2011
Efter revolutionen: En splittet islamistisk bevægelse vil få magten i Egypten
Islamister fra Det Muslimske Broderskab vil ifølge eksperter efter al sandsynlighed komme i den egyptiske regering efter valgene. Men det bliver islamister, der er indstillet på demokrati. Egypten-ekspert og professor ved Institut for Tværkulturelle Studier på KU, Jakob Skovgaard-Petersen, kalder valget et ”kardinalpunkt” for broderskabet, fordi de, som bliver valgt ind, vil kunne få indflydelse på nedsættelsen af den grundlovgivende forsamling. Han forklarer, at partiet er et stort og velorganiseret parti, som man må forvente vil få en stor del af parlamentet. Men uanset hvad bliver det ikke ét parti, der kommer til at dominere, som under Mubarak.
Information, 5/10 2011
Den uendelige DKP-historie
Den nye erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) bliver fortsat forfulgt af sin fortid som formand for Danmarks Kommunistiske Parti (DKP). I går offentliggjorde Ekstra Bladet et dokument og interview med den højtplacerede russiske embedsmand Anatolij Smirnov, som styrkede mistanken om, at Ole Sohn som DKP-formand modtog sorte penge fra moderpartiet i Moskva. Et forhold, som Ole Sohn gentagne gange har benægtet. Professor Poul Villaume fra Københavns Universitet er blandt de historikere, som er overbevist om, at Ole Sohn har kendt til pengestrømmen, og han opfordrer af hensyn til historieskrivningen at Ole Sohn som førstehåndsvidne bør lægge alt frem.
Jyllands-Posten, 5/10 2011
Ny minister får det svært
Uffe Elbæk, den nye radikale kulturminister, må finde sig til rette nederst i hierarkiet i regeringen. Og det kan medvirke til, at den tidligere rektor for Kaospiloterne og forhenværende byrådsmedlem i Aarhus får svært ved at realisere sine visioner og leve op til forventningerne. - Der er ingen tvivl om, at han begynder bagerst i feltet. Han er som nyvalgt uden parlamentarisk erfaring, og han er nederst placeret i minister-hierarkiet. For en minister kan afstanden til magten næppe blive større. Når det handler om at få bevillinger, sidder han svagt i forhold til de konservative kulturministre, Brian Mikkelsen og Per Stig Møller, siger professor i statskundskab på Københavns Universitet Tim Knudsen.
Jyllands-Posten, 5/10 2011