08. marts 2011
Studerende: Fremtiden bliver okay
Ifølge en ny undersøgelse fra Københavns Universitet ser hele 86 procent af de studerende lyst på deres fremtidsmuligheder. På trods af optimismen vækker undersøgelsen bekymring hos Danske Studerendes Fællesråd, som påpeger, at jobmulighederne for nyuddannede ikke er så gode som før i tiden. - Så jeg er bange for, at det vi hører i medierne, ikke afspejler, hvilken fremtid vi studerende står over for nu, lyder det fra formand Magnus Pedersen. Prodekan Hanne Løngreen fra Københavns Universitet er dog mere positiv og vurderer, at de studerende fra Københavnsområdet har gode muligheder, eftersom området er kendetegnet ved videnstunge arbejdspladser.
Urban, 8/3 2011
Medierne overdrev Hamlet-historie
Folkehelten Hamlet blev i sidste uge stemplet som ikke-dansker af medierne. Historien byggede på den britiske dr. Lisa Collinsons sprogvidenskabelige undersøgelse af navnets oprindelse, som viste, at navnet snarere skulle stamme fra en næsten ukendt irsk myte end fra et dansk sagn. Men den konklusion er ikke underbygget i den videnskabelige undersøgelse bag historien, mener to forskere. Adam Hyllested, ph.d.- stipendiat i indoeuropæisk på INSS ved Københavns Universitet, understreger, at selvom vi nu ved mere om navnet Hamlets mulige oprindelse, er det ikke ensbetydende med, at selve den fiktive figur Hamlet var irsk. Thomas Heebøll-Holm fra SAXO-Instituttet på Københavns Universitet har stort kendskab til den danske krønikeforfatter Saxo, hvis værk "Danernes bedrifter" inspirerede William Shakespeare til teaterstykket om Hamlet. Thomas Heebøll-Holm mener, at der er mange mellemled, som skal falde i hak, før man kan drage den konklusion, som Lisa Collinson gør, og han slår fast, at Hamlet i Saxos og Shakespeares fortælling uigendriveligt er en dansk prins.
Videnskab.dk, 8/3 2011
Præst vil indføre mobitelefon-faste
I morgen starter fasten, hvor man hverken må spise eller drikke. I Kirke Såby vil præsten markere fasten ved at bede konfirmandeleverne om at aflevere mobiltelefonen. Kravet er, at de ikke bruger den i 40 dage. Konfirmandeleverne fra Kirke Såby Skole er dog alle meget glade for deres mobiltelefoner. Præsten i Kirke Såby, Joachim Stender, mener, at man i dag bruger for meget tid på mobiltelefonerne. Han tror, at fastetraditionen kan hjælpe de unge til at blive mere nærværende. Ifølge religionssociologen Morten Warmind fra Københavns Universitet kan det i vores individualiserede samfund virke grænseoverskridende, når kirken vil bestemme over os.
TV2 Lorry, Regionale Nyheder 12.10, 8/3 2011