9. maj 2011

9. maj 2011

Du ville også danse på Osama bin Ladens grav

Da nyheden om Osama bin Ladens død blev bekræftet, udbrød der i USA en voldsom glædesrus, som mange fandt usmagelig. Men Europas venstreorienterede humanister kan godt droppe at rynke på næsen over amerikanernes glæde, for det er nemlig svært for en europæer at sætte sig ind i den frygt, amerikanerne har levet under de sidste ti år, siger Vincent Hendricks, professor i formel filosofi ved Københavns Universitet. Der er således tale om en form for forløsning, selvom det ikke så kønt ud, siger han.
Information, 7/5 2011

Medierne rammer forbi de unges måde at få nyheder på

DR Medieforskning har lavet en undersøgelse, der viser, at unge bruger mindre tid på traditionelle nyhedsmedier som avis og radio og bruger mere tid på tv og internet. Kun seks procent af de 12-24-årige og 13 procent af de 25-39-årige ser TV Avisen på en almindelig hverdag, mens det er 42 procent af dem over 60 år, der ser nyheder på DR 1. Men pressen kan gøre meget mere for at lave en anden udformning af nyhederne og for at være de steder, hvor de unge er, siger Stig Hjarvard, der er professor ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling ved Københavns Universitet.
Kristeligt Dagblad, 7/5 2011

Carsten Niebuhr bliver fejret

I år det det 250 år siden, Frederik V sendte en dansk ekspedition til Mellemøsten af sted. Ekspeditionen bestod af seks mand, men de fem døde af malaria, og kun en, Carsten Niebuhr, vendte hjem igen seks år efter. Carsten Niebuhr samlede et uvurderligt materiale på sin rejse, forklarer professor Jørgen Bæk Simonsen fra Københavns Universitet. Jørgen Bæk Simonsen fremhæver især Carsten Niebuhrs egen rejsebeskrivelse. 250-året for ekspeditionen bliver fejret med et stort program og mange arrangementer fra på søndag.
DR P1 Morgen 7.09, 6/5 2011