30. maj 2011
Universiteternes ledelseslag har haft vokseværk
Med flere ledere til lønninger, der kan matche det private erhvervsliv, skulle universiteterne ledes professionelt - spørgsmålet er bare, om det virker. Dekan Kirsten Refsing, som til august fratræder efter fem år i spidsen for Det Humanistiske Fakultet på KU, tjener for eksempel ligesom tre andre af universitetets dekaner lidt over 1,3 millioner om året. På trods af universitetets rosende pressemeddelelse om hendes fratræden, er byger af kritik i det virkelige liv haglet ned over hendes indsats. Formand for 4.000 universitetslærere i Dansk Magisterforening, Leif Søndergaard, mener heller ikke, at dekanerne altid lever op til deres høje løn. Han siger ydermere, at han i princippet ikke har noget imod, at lederne får en løn, der medfører højere stillede krav. Men der er dog kommet utrolig mange ledere sammenlignet med i gamle dage, hvor man kunne klare sig med langt færre. Leif Søndergaard nævner som eksempel sit eget fakultet, Naturvidenskab på KU.
Politiken, mandag 30/5 2011
Flere unge starter firma mens de læser
Flere unge starter egen virksomhed, allerede mens de læser. De har modet til det, lyder det samstemmende fra flere uddannelsesinstitutioner. - De studerende er blevet klar over, at man i fremtiden ikke kun er jobtager, men at man i høj grad er med til at skabe sit eget job, siger Marie Roloff Clausen, projektleder på Københavns Universitet. Hun hjælper de studerende i gang med at etablere deres egne virksomheder og få kontakt til erhvervslivet. På Copenhagen Business School oplever man en stigende interesse blandt de unge for at etablere egen virksomhed, og på erhvervsskolen Niels Brock i København har man oprettet et såkaldt "Iværksætterhus", hvor de studerende kan få gode råd.
Urban København, mandag 30/5 2011
Weimar er en lille eventyrby, hvor man let føler sig hensat til forne tider
Karen Inger Poulsen, 24, læser moderne kultur og kulturformidling på Københavns Universitet. Hun er i dette semester på udveksling i den lille tyske kulturstorby Weimar, hvor hun læser kulturmanagement på det lokale universitet. Hun skriver i sin dagbog, at udvekslingen til Tyskland er en god måde at få sat perspektiver på sit liv i København, samtidig med, at der er gode muligheder for at få forbedret sit tyske.
Politiken, søndag 29/5 2011