24. maj 2011
Kinaskak. Pisa og tigermødre skaber nye børn
Det er forestillingen om det buldrende Kina og fremtidens globale vidensøkonomi, der i dag sætter sit præg på pædagogik og opdragelse. Det skriver Maja Plum, ph.d. i pædagogik fra Københavns Universitet. Hun har netop forsvaret sin afhandling om sammenhænge mellem forestillinger om fremtid og måder at forstå børn på. Børnene er blevet det såkaldte videnssamfunds vigtigste ressource, og når Pisamålingernes opgørelser viser, at den fremtidige mængde af fuldkomne børn er for lille til at være en førende nation, udråbes forfaldet, skriver hun. Det handler om, hvordan vi skaber barnet i fremtidens navn, og dermed også hvordan vi skaber fremtiden i barnets navn, skriver Maja Plum.
Politiken, 24/5 2011
Sprog er fyldt med røde streger
Sprogundervisningen bliver ikke prioriteret højt nok i gymnasiet. Ifølge en ny vurdering af 350 elever og 50 lærere lavet af CBS, Københavns Universitet og tænketanken DEA er undervisningen gammeldags og præget af fejlfinding frem for læring. Gymnasierektorernes formand, Jens Boe Nielsen, kan godt genkende undersøgelsens resultater. - Der er behov for, at der gøres noget for at gøre sprog mere interessant. Det har ikke sexappeal for eleverne, der i dag er mere interesserede i samfundsfag. Sproglærerne har også en opgave, fordi eleverne i mange år er kommet gratis ind ad døren, eftersom sproglige studenter skulle have tre sprog. Men nu er sprogfagene i en konkurrencesituation, siger han.
Berlingske, 24/5 2011
Kunst, kultur og metro på Enghave Plads
Om kort tid vil Enghave Plads på Vesterbro i København blive forandret, når en ny metrostation skal anlægges. Men indtil da har områdets øldrikkende slæng sammen med kunstneren Kenneth Balfelt opsat en 60 meter lange bænk med halvtag på Enghave Plads. Det er ikke noget nyt, at man inddrager borgerne i kunsten, fortæller lektor i kunsthistorie Rune Gade fra Københavns Universitet. DR har i samarbejde med Statens Kunstfond og Statens Kunstråd gang i konceptet "vores kunst", som har skabt debat om, hvorvidt kunsten skal være demokratisk eller suveræn. Rune Gade er ikke i tvivl om, at den lange bænk er kunst, og han anvender Lego's term "superbrugere" om de mange mennesker, der er på Enghave Plads.
DR P1 Morgen 6.09, 23/5 2011