17. maj 2011

17. maj 2011

Universitetsstudier: Forkert billede af tysk på KU

Studerende Knud Haugmark tegnede et meget forfejlet billede af tyskstudiet på Københavns Universitet i Politiken i sidste uge, står der i en kronik af blandt andre institutleder ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk på Københavns Universitet Jens Erik Mogensen. Tysk på Københavns Universitet er stik imod Knud Haugmarks beskrivelse et solidt fagligt studium, som uddanner de studerende grundigt inden for tysk litteratur, sprogforståelse og samfundsforhold, skriver Jens Erik Mogensen. Tysk sprogfærdighed står centralt gennem hele uddannelsen, og de studerende prøves både skriftligt og mundtligt under medvirken af Videnskabsministeriets nationale censorkorps i tysk, forklarer han. 
Politiken, 17/5 2011

Japansk har skam partikler

Det er nemmere at forklare nuancer i et fremmedsprog for en gruppe studerende, hvis læreren selv kender lidt til de studerendes modersmål, skriver dekan for humaniora ved Københavns Universitet Kirsten Refsing i en kommentar til Rasmus Bo Sørensens interview med Lars Heltoft fra RUC til artiklen "Sgu er ikke længere et bandeord" den 14. maj. Det fremgår af artiklen, at Heltoft til august skal til Japan og "forsøge at forklare de japanske danskstuderende, hvordan det er, de partikler kører på dansk, for de har intet tilsvarende på japansk". Kirsten Refsing skriver, at Heltoft formodentlig vil have mere held med at forklare de japanske danskstuderende om "jo", "skam" og "vel", hvis han inden afrejsen sætter sig lidt ind i det japanske sprog.
Information, 17/5 2011

Humaniora-dekan trækker sig

Kirsten Refsing trækker sig fra jobbet som dekan for det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet. Hun har længe været under pres, og de ansatte er utilfredse med fakultetets ledelse. Lektor på Dansk Sune Auken udtaler, at de ansattes synspunkter ignoreres. De studerende på Humaniora har kun få timer, og stemningen er trykket, siger fællestillidsmand Henrik Prebensen. Professor i engelsk Peter Haarder peger på, at alle nylige tiltag viser, at man ikke har tænkt langsigtet, og at det tager lang tid at rette op på fejlslagne tiltag.
DR P1 Orientering 17.10, 16/5 2011