16. juni 2011
Universiteter: Humanister får nok undervisning
Den nye rapport Eurostudent IV har vist, at danske humaniorastuderende i gennemsnit modtager 13 timers undervisning om ugen. Men selvom kun tre andre lande kan fremvise lavere timetal end Danmark, er Kirsten Refsing, dekan på Københavns Universitets Humanistiske Fakultet, ganske godt tilfreds med undersøgelsens konklusioner. Det skyldes, at humanister kan tilegne sig en stor del af uddannelsernes indhold på egen hånd. - Jeg synes faktisk, at et gennemsnit på 13 timer er ret flot, siger Kirsten Refsing, som ikke lægger skjul på, at Københavns Universitet har flere uddannelser, som har langt under 13 timer om ugen.
b.dk, 16/6 2011
Ombudsmanden
I et debatindlæg skriver Niels Lund, professor, dr.phil., ved SAXO-Instituttet på Københavns Universitet, at det ikke undrer ham, at ombudsmanden nu går til bekendelse om sin rolle i tamilsagen. Han skriver, at de på historiefaget på Københavns Universitet stillede en metodeopgave til eksamen på grundlag af de kilder, der lå til grund for tamilundersøgelsen. Her var det klart, at Gammeltoft-Hansens rolle i sagen var meget tvetydig, påpeger professoren. Hans tolkning var dengang, at det var hans hævn mod de Konservative, der gik imod hans udnævnelse til ombudsmand, og han regner med, at der foreligger en tilståelse nu.
Berlingske, 16/6 2011
Klassiske kønsroller gælder også for tv-værter
Hvad tv-værter angår, er kønsrollerne de samme som for 15 år siden: Kvindelige tv-værter tager sig af det intime, mens mandlige tv-værter skal være skøre og sjove eller rå og konfronterende. Det siger lektor i medievidenskab ved Københavns Universitet Vibeke Pedersen. Hun gennemførte en undersøgelse af nordiske tv-værter og tv-værtinders roller for 15 år siden, og når man kigger på de værter, der er nominerede til dette års priser som bedste tv-værter og -værtinder, er billedet helt det samme, forklarer Vibeke Pedersen. Tv-branchen fejrer sig selv ved den årlige TV Festival i august, og det er her, der er prisuddelinger til blandt andet årets bedste værter.
Fyens Stiftstidende, 16/6 2011
Fremmedsprog - kun på tålt ophold
Københavns Universitet og Handelshøjskolen CBS fortsætter med at afvikle og beskære sprogstudier, skriver Lisbeth Verstraete Hansen og Per Øhrgaard, henholdsvis lektor og professor ved CBS, i et debatindlæg. Således er tolkeuddannelsen samt russisk og italiensk forsvundet fra CBS, mens KU har nedlagt nederlandsk indtil videre. Imens kører undervisningen på sprogstudierne med færre og færre timer, og det nedgraderer kandidatgraden, mener de. Når bundlinjetænkning opstår, og der konkurreres på pris i stedet for kvalitet, så skades sprogstudierne. Sprogfag kræver intensiv undervisning, for kvalitet fås ikke til discountpriser, slutter Lisbeth Verstraete Hansen og Per Øhrgaard.
Politiken, 16/6 2011