06. juni 2011
Hvilke studier har du flest fordomme om?
Politiken har besøgt Studenterhuset og fundet otte studerende, der forholder sig til deres egne og andres studiefordomme. Fælles for de adspurgte er, at der er flest fordomme om de såkaldt "nørdede fag", mens der er stor uenighed om, hvor man finder det bedste studiemiljø. 22-årige Nikita Baklanov, der læser økonomi på Københavns Universitet, peger på RUC, når hun skal ud med sine fordomme. De RUC-studerende slipper for let gennem studiet på grund af gruppeeksamen, mener hun. Kristoffer Graun Thomasen og Nis Sperling, der begge læser retorik på Københavns Universitet, mener, at andres fordomme om retorikstudiet primært er manglen på indhold og studiets fokus på form.
Politiken, 5/6 2011
Træk sidemanden med til fredagsbar
Isolation og manglende tilknytning til studiet er blandt de væsentligste årsag til, at studerende falder fra. Ifølge tal fra Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling dropper hver 10. universitetsstuderende ud i løbet af de første år, men chancerne for et mindre frafald øges markant, når der er et godt studiemiljø. Derfor bør studerende være opmærksomme på at skabe et godt studiemiljø, hvor man viser interesse og omsorg for hinanden. På Københavns Universitet har man på Det Humanistiske Fakultet koordineret en ny studiestart, der blandt andet skal sætte det sociale i fokus, fortælller fakultetets projektleder af studiestartsprogrammet Luise Hvidt.
Politiken, 5/6 2011
I København er det slut med rus og nøgenhed
Det er slut med nøgenløb, tøjkæder og ølstafet på Københavns Universitet. De traditionelle rusture er skiftet ud med et mere koordineret introforløb, der handler om lige dele fest og faglighed. - Hos os har rusturen ændret sig og fået et langt mere fagligt indhold end den havde tidligere, siger studiechef på Københavns Universitet Claus Nielsen. Det er blandt andet de universitetsstuderendes alder, der stiller nye krav til, hvordan universiteterne skal tage imod dem, fortæller han. På Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet har man udviklet en ny studiestrategi, som skal sikre de studerende en mere organiseret studiestart, fortæller koordinator og ansvarlig for studiestartsstrategien Luise Hvidt fra KU.
Politiken, 5/6 2011
Magten siver ud af Folketinget
EU's stigende indflydelse på dansk lovgivning har gjort Folketinget nærmest overflødigt som lovgivere. Men allerede som ung embedsmand i 1950' erne blev socialdemokraten Erling Olsen klar over, at Folketinget egentlig havde meget lidt indflydelse på udformningen af rigets love. Og tendensen er taget voldsomt til. I dag mener politologer og forfatningseksperter, at Folketinget reelt set ingen indflydelse har på lovenes udformning. - De gør ikke meget andet end at blåstemple, hvad der er blevet til og tænkt andre steder, siger demokratiekspert Mogens Herman Hansen fra Københavns Universitet.
Information, 4/6 2011