22. februar 2011

22. februar 2011

Klovn bliver bedst sælgende film i 25 år

Casper Christensen og Frank Hvam afviste enhver form for kommerciel bagtanke, da de lavede filmen "Klovn - the movie". Alligevel er filmen nu i top ti over de største danske filmsucceser nogensinde, og om ganske kort tid vil filmen formentlig passere 900.000 solgte biografbilletter. Sidst en film trak så mange mennesker i biografen, var da Kim Larsen sang "Midt om natten", og da Walter og Carlo i 1985 sprang "Op på fars hat". Netop elementet af folkekomedie er det, som bliver ved med at trække danskerne ind i mørket for at se Klovn, vurderer filmekspert og lektor på Københavns Universitet Peter Schepelern. - I "Klovn" går uskylden af den danske folkekomedie, fordi de bøvede hundehoveder, som vi kender og elsker fra "Olsen-banden", føres ind i vores medienarcissistiske tid og får et satirisk vrid, som passer rigtig godt til moderne samfund, siger Peter Schepelern.
Børsen, 22/2 2011

Der må undervisning til

På flere universitetsfag, især humaniorafag, er semestrene skåret ned til 12 uger, lyder det i Kristeligt Dagblads leder. Således er en femårig kandidatuddannelse reelt kun tre undervisningsår, og det giver et helt nyt perspektiv på, hvor hurtigt man kan få de unge gennem uddannelsessystemet. Eksempelvis kom det i sidste uge frem, at en russiskstuderende ved Københavns Universitet kun har to undervisningstimer om ugen, hvilket ikke er meget, når man skal lære et fremmedsprog, skriver lederskribenten. 
Kristeligt Dagblad, 22/2 2011

Minister kræver flere timer på uni-uddannelser

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) slår nu fast, at universiteterne skal holde op med at skære i undervisningen på humaniora og samfundsfag. Universiteterne har fået flere penge til netop disse områder, og derfor skal de også levere mere undervisning, lyder det fra ministeren. Også formand for Rektorkollegiet Jens Oddershede var i sidste uge ude og kritisere nedskæringerne i undervisningen. - På humaniora og samfundsfag er der sket en forøgelse på 10-12 procent, og det synes jeg, vi må anerkende, sagde Jens Oddershede til dagbladet Politiken. 
Altinget.dk/Forskning, 21/2 2011