9. august 2011

9. august 2011

Flere unge vil lære at tale tysk, fransk og spansk - og kinesisk og arabisk

De nye ansøger- og optagelsestal fra blandt andre Københavns Universiter viser, at der i år kun er få ledige studiepladser tilbage på sprogfag som tysk, fransk og spansk. Det sker efter flere år med få studerende på sprogpladserne. Den samme udvikling ses på alle landets humanistiske fakulteter. - Sidste år voksede interessen især for tysk, fransk og spansk, og i år har vi oplevet en endnu større interesse, siger prodekan Jens Erik Mogensen fra Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet.
Århus Stiftstidende, 9/8 2011

Arabisk kritik af al-Assad

Bashar al-Assad, Syriens præsident, er diplomatisk i gang med at grave sin egen grav. I løbet af de sidste dage har en række mellemøstlige ledere fordømt hans brutale angreb på befolkningen på det kraftigste. Senest har den saudiske konge sendt vrede meldinger til Bashar al-Assad. Sune Haugbølle, lektor ved Københavns Universitet, udtaler, at den saudiske konges vrede er en betydningsfuld politisk melding. - Saudi-Arabien er et land med en meget central rolle i det arabiske diplomati, siger han.
Politiken,  9/8 2011

Grænsen mellem virtuelle penge og virkelige penge udviskes

Grænsen mellem virtuelle penge og virkelige penge bliver gradvist udvisket. Computerspillere på nettet hiver i stigende grad den rigtige tegnebog op af lommen, når der skal betales for virtuelle varer, og denne udveksling er grundlag for en milliardindustri. Det er en økonomi, som spilproducenterne meget gerne vil have del i. Spillene har deres egen virtuelle økonomi, fortæller adjunkt Anne Mette Thorhauge fra Københavns Universitet, som forsker i computerspil. Hun fortæller, at navnlig i Kina findes spillere, som bruger 15 timer om dagen på at tjene penge i spillet, som kan sælges for rigtige dollars. Industrien anslås til at være på tre milliarder dollars årligt.
DR P1 Morgen 6.09, 8/8 2011

Hvor mange muslimer vil der være i fremtiden?

Inden for en årrække vil muslimerne have overtaget Europa. Det mener i hvert fald Anders Breivik, og det var en af hovedårsagerne til, at han lavede sit terrorangreb i Norge. Men kan det virkelig passe? Brian Arly Jacobsen er religionssociolg ved Københavns Universitet og har forsket i muslimsk indvandring. Han forklarer, at forskellige fremskrivninger blandt andet viser, at der i 2030 vil være mellem 312.000 og 374.000 muslimer i Danmark. Han understreger dog, at tallet er behæftet med usikkerhed.
DR P1 Morgen 7.09, 8/8 2011