25. august 2011

25. august 2011

Ph.d.-afhandling: Universitetsreformer er tilbageskridt

KU skriver i en pressemeddelelse, at universitetsreformerne på de videregående uddannelser i Europa ikke er skyld i den stigende markedsorientering og standardisering af universitetsuddannelserne i Danmark. Konklusionen stammer fra en ny ph.d.-afhandling fra Københavns Universitet. "Ansvaret for den erhvervsorientering af universitetsuddannelserne, der har fundet sted op gennem 00'erne, ligger derimod i en selvstændig politik fra det danske videnskabsministerium," fortæller ph.d.-stipendiat Laura Louise Sarauw fra Afdeling for Pædagogik på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling.
Videnskab.dk, 24/8 2011

Tunesien er berørt af kampe i Libyen.

Rikke Hostrup Haugbølle fra Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet fortæller, at tuneserne er skeptiske over oprøret i Libyen på grund af den geografiske nærhed og de store flygtningestrømme. Det handler dog også om et broderfolk, der lider store menneskelige tab. Situationen i Libyen kan også være med til at sætte skub i reformerne i Tunesien, fortæller hun.
DR P1 Orientering 16.10, 24/8 2011

Venstres skræmmende kampagne

Venstres aktuelle kampagne om SF's og Socialdemokraternes politik kan vise sig at være en risikabel strategi, vurderer Christian Kock, professor i retorik på Københavns Universitet. Han forudser, at Venstre risikerer langt flere negative end positive effekter hos vælgerkorpset som konsekvens af kampagnen. Blandt andet vurderer Christian Kock, at mange vælgere vil undre sig over, at Venstre bruger så mange penge på at kritisere sine modstandere uden at tale om partiets egen politik. Ydermere er det svært for vælgerne at overskue de mange tal i Venstres annoncekampagne, mener Kock, som dog også anbefaler Socialdemokraterne at lade en anden end Henrik Sass Larsen være afsenderen, hvis partiet tager til genmæle over for Venstre med et humoristisk gensvar.
Videnskab.dk, 24/8 2011

Baby bliver royal bænkevarmer

Prins Joachim og prinsesse Maries andet fælles barn bliver nummer 10 i arverækkefølgen og fødes derved ikke til nogen særlig rolle i kongefamilien. På den måde får barnet et meget friere liv end især sin fætter Christian og kusine Isabella, kronprinsens børn. Alligevel er der ikke plads til at træde ved siden af. - Teoretisk kan vedkommende blive konge eller dronning, så prinsen eller prinsessen kommer ikke til at leve et helt almindeligt liv, fortæller Lars Hovbakke Sørensen, kongehus-ekspert og ekstern lektor i historie ved Københavns Universitet. Derfor er der heller ikke helt frit valg. For eksempel ses det gerne, at prinsen eller prinsessen tager en lang, videregående uddannelse, og en karriere i millitæret er også velset. Samtidig skal det også være til at leve af - en apanage er slet ikke sikker så langt ude i kongefamilien.
bt.dk, 24/8 2011

Libyen skal bygges op på ny efter krigen

Libyen skal genopbygges efter Moamar Gaddafis exit, og selvom opgaven er stor, er chancerne ligeledes store for en positiv udvikling. Det vurderer flere Libyen-kendere. Ifølge Mogens Pelt, lektor i historie ved Saxo-instituttet på Københavns Universitet, er en af de vigtigste opgaver at skabe forsoning mellem de grupper, der har støttet Gaddafi, og de der har støttet oprøret. Ellers risikerer man hævnaktioner, der fører til øget splid og flere gengældelser, forudser han. Derudover skal man hurtigt få uarbejdet en køreplan for genopbygningen, mener Mogens Pelt.
Kristeligt Dagblad, 24/8 2011