28. april 2011

28. april 2011

Protester fra kristne får by til at fjerne trold fra udsmykning

Kristne i den sydjyske by Vejen har klaget over, at en troldetegning efter planen skulle pryde et nybyggeri i byen, men efter protesterne fjerner byrådet nu trolden. "Trold, der vejrer kristenblod" har ellers været et vartegn for byen siden 1924. Religionssociolog ved Københavns Universitet Morten Warmind finder beslutningen om at droppe troldeudsmykningen interessant. Han vurderer, at der er kommet en højere grad af følsomhed over for "det krænker min religion"-argumentet, der som regel udspiller sig omkring muslimers argumenter, men nu også bruges af kristne.
Kristeligt Dagblad, 28/4 2011

Smart skolevalg

Prins Christian skal gå på en kommunal folkeskole. Et smart træk, mener Lars Hovbakke Sørensen, lektor ved Københavns Universitet. Beslutning har stor symbolsk betydning, vurderer Sørensen. - Det er et flot signal at sende. Frederik og Mary trækker i den modsatte retning af toppolitikere fra både venstre- og højrefløjen, siger Sørensen, der peger på, at Kronprinsparret har en tilgang til tingene, der er meget almindelig og uformel. Ifølge Sørensen viser det, at kongehuset er i øjenhøjde med den øvrige befolkning, og det vil præge Christian til at blive moderne og en folkelig konge, vurderer Sørensen, der bakkes op af undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V), der mener, at det er med til at skabe positiv energi omkring folkeskolen.
B.T., 28/4 2011

Humaniora nedlægger fortiden

Glyptotekets vicedirektør, Anne Marie Nielsen, museumsinspektør Mogens Jørgensen, Ægyptisk Samling, og syv andre forskere advarer mod Det Humanistiske Fakultets nye strategi. Fagenes fælles, konkrete kriterier og krav til økonomi og beskæftigelse vil lukke små, men væsentlige fag som latin og oldgræsk, forudser forskerne. De mener, at den nye strategi kan true det humanistiske grundarbejde i fremtiden og henviser til, at Ny Carlsberg Glyptoteket har brug for medarbejdere, der behersker græsk og latin. Kirsten Refsing, dekan på Københavns Universitets Humanistisk Fakultet, ser imidlertid ingen risiko for, at de små fag for alvor kommer i klemme. Man samler de små fag under én studieordning, hvilket giver mindre administration, mere undervisning og et dynamisk studiemiljø, siger Kirsten Refsing.  Arbejderen, 28/4 2011