20. april 2011

20. april 2011

Universitet forærer omstridte bøger væk

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) giver nu Humanistisk Fakultet på Københavns Universitet grønt lys til at forære flere hundredtusinde bøger væk til interesserede danskere. De mange bøger er blevet til overs, fordi det Humanistiske Fakultet er ved at slå sine biblioteker sammen til ét. Det betyder, at mere end en tredjedel af bøgerne skal kasseres, og alene på SAXO-Instituttet skal mindst 70.000 bøger smides ud. Dekanen for Humanistisk Fakultet, Kirsten Refsing, fortæller, at de gamle bøger primært er fagbøger om blandt andet kunst, sprog, kulturvidenskab, etnografi og historie, men der er også en del skønlitteratur.
Berlingske, 20/4 2011

Hver fjerde tror på Jesu opstandelse

En undersøgelse foretaget for Jyllands-Posten viser, at 48 procent af danskerne tror på, at Jesus blev korsfæstet, som det står i Bibelen, og at 26,3 procent tror på, at han efterfølgende genopstod fra de døde, som det står beskrevet. Særligt er troen stærk hos dem over 65, ligesom der er flest, der tror på genopstandelsen i Nordjylland. Her er det 37 procent, der tror, mens tallet i København kun er 17 procent. - Spørgsmålet om Jesu opstandelse handler om tro. De, som svarer ja, er dogmatisk troende, og 26,3 procent er mange. Spørgsmålet om korsfæstelsen handler om en faktuel historisk begivenhed, og når der ikke er flere end 48 procent, som tror på, at Jesus blev korsfæstet, må det skyldes, at folk er usikre på Bibelen som en troværdig, historisk kilde, forklarer Morten Warmind, lektor i religionssociologi ved KU.
Jyllands-Posten, 20/4 2011

Bortgivning af bøger vil skade det videnskabelige niveau

Det vil gå ud over det videnskabelige niveau på Københavns Universitet, at man vil forære kilometervis af bøger væk, mener lektorernes tillidsmand Christian Troelsgaard. Fakultetet skal slå sine mange fagbiblioteket sammen til et stort, hvilket betyder, at 70.000 bøger skal gives væk alene på Saxo-Instituttet. Det er et stort tab for forskere og studerende, mener Christian Troelsgaard. Man slår ofte op i bøgerne, eller viser en studerende en bog, forklarer han.
DR P3 Nyhederne 17.00, 20/4 2011