13. april 2011

13. april 2011

Egypten: Unge demonstranter endnu ikke tilfredse

I Egypten har demonstranter forsamlet sig uden for det hospital i Sharm el-Sheikh, hvor landets forhenværende præsident Hosni Mubarak er indlagt. Han er sammen med sine to sønner anholdt og anklaget for korruption. Journalist ved Det Dansk-Egyptiske Dialoginstitut Helen Hajjaj fortæller, at det især er de unge egyptere, der ønsker Mubarak retsforfulgt. Professor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet Jakob Skovgaard-Petersen vurderer, at de unges demonstration foran hospitalet kan risikere at give bagslag. Mubarak kan nemlig stadig optræde værdigt på for eksempel tv, og demonstranterne risikerer, at han får sympati i visse kredse i Egypten.
DR2 Deadline 17.00, 13/4 2011

Universitetsrektorer skal have mere magt

Et nyt lovforslag skal give universitetsrektorerne mere magt. Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) oplyser, at man vil give øget frihed til universiteterne. På Københavns Universitet mener formanden for Danske Studerendes Fællesråd Magnus Pedersen, at det er problematisk at indføre øget topstyring. Lektor Sune Auken siger, at hvis man havde haft kontravægt til rektoratet, havde Penkowa-sagen ikke fået lov at løbe. I det nye lovforslag kan rektor selv sammensætte sin ledelse udenom bestyrelsen. Formand for rektoratet på Syddansk Universitet Jens Oddershede udtaler, at holdningen er, at lovforslaget vil mindske rektorernes frihed, fordi ministeren kan pålægge dem opgaver.
TV2 Lorry, Regionale Nyheder 19.30, 13/4 2011

"Jeg er blevet meget mere optimistisk med tiden"

Frans Holland på 22 år læser tibetologi på Københavns Universitet på fjerde semester, og selvom det ikke var hans førsteprioritet, er han rigtigt glad for studiet. Han er en af de stadigt flere studerende på landets helt små nichestudier. På tibetologi lærer man om landet Tibet, dets kultur, religion, oldtidshistorie og aktuelle situation, herunder det anspændte forhold til naboen Kina. Frans Holland er glad for at læse et lille fag. - Man finder et rigtig godt studiemiljø på de små fag. Her kan man få et nærmere forhold til sine forelæsere, lettere få svar på spørgsmål i det lille lokale sammenlignet med i et stort auditorium med hundreder af studerende og selv være med til at forme undervisningen og studiets retning, forklarer han. Med hensyn til jobmuligheder for det lille fag er han med tiden blevet mere og mere optimistisk, idet der både er forskning inden for faget og mulighed for at bruge de generelle, humanistiske kompetencer.
Kristeligt Dagblad, 13/4 2011