21. september 2010

21. september 2010

Eksperter: Nedlæg Københavns Teater

Efter et mislykket forsøg på at gå solo med nyt abonnementsystem, som har fået billetsalget til at dykke med 30 procent, bør Københavns Teater nedlægges som paraplyorganisation. Det mener teatereksperterne Eva Parum, lektor på Copenhagen Business School og Danmarks Mediehøjskole, og Stig Jarl, fagleder i teatervidenskab på Københavns Universitet. - Ved at gå solo har Københavns Teater forsøgt at etablere sig som en magtfaktor, og det er på alle måder rigtig usundt i forhold til teaterlivet i København, siger Stig Jarl. Han tilføjer, at det ikke giver nogen mening at operere med en koncern, der koster en masse i administration, når de fem store københavnerteatre sagtens kan stå selvstændigt. 
Børsen, 21/9 2010

Var 00'erne også røde i DR?

Søndag aften begyndte serien "Jagten på de røde lejesvende" på DR, og den antyder, at det ikke kun var i de røde 70'ere, at DR vinklede til venstre. Flere DR-kritikere påpeger, at DR har været for hård ved højrefløjen. Medieforsker Henrik Søndergaard, der forsker på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på KU, køber dog ikke præmissen for serien. - Programmet får offentligheden til at tage det, at DR er rødt, for givet. Men der har hele tiden været en politisk interesse i at få diskuteret DR som et politisk venstreorienteret projekt. Hvis DR ikke dækkede verden, som den så ud fra et borgerligt politisk synspunkt, har der været en tendens til, at man mente, dækningen per definition var venstreorienteret og derved problematisk, siger han.
Information, 21/9 2010

Det er en myte, at højtlæsning for børn gør dem bedre til at læse

Det gør ikke børn bedre til at læse, at forældre og lærere læser højt for dem. Den direkte virkning af højtlæsning på børnenes læsefærdigheder er svær at få øje på. - De fleste tror nok, at oplæsning spiller en relativt stor rolle, og at man kan redde et barn, som man ved ikke vil have let ved at lære det, ved at læse meget op for det derhjemme. Men det nytter ikke meget at sidde ved siden af og kigge på en, der kan, fortæller professor Carsten Elbro fra Center for Læseforskning ved Københavns Universitet. Han tilføjer, at man heller ikke bliver bedre til at spille fodbold af at se det i fjernsynet.
Politiken, 21/9 2010

Forskerne er uenige om godnathistorier

Børn bliver ikke bedre læsere af at få læst godnathistorie, udtaler professor Carsten Elbro, Center for Læseforskning ved Københavns Universitet. Man lærer heller ikke at spille fodbold ved at se det i fjernsynet, uddyber professoren. Lederen af Nationalt Videnscenter for Læsning, Klara Korsgaard, er imidlertid uenig og finder, at det er en ærgerlig udmelding, der nødig skulle inspirere pædagoger og forældre til at opgive højtlæsningen.
DR P1 Radioavisen 12.00, 21/9 2010