25. november 2010

25. november 2010

Kirkegængere er storforbrugere af kultur

Landets mest aktive kirkegængere er også den gruppe, som holder samfundets sociale og kulturelle netværk ved lige, viser nye tal fra analyseinstituttet Gallup. - Kirkegængerne er med til at give deres bidrag til sammenhængskraften i samfundet, siger lektor i religionssociologi, ph.d. Peter B. Andersen fra Københavns Universitet, som har analyseret tallene. Kirkegængerne oparbejder deres sociale kapital ved at læse mange bøger og tidsskrifter og ved at bevæge sig ud i samfundet for at være fysisk sammen med andre danskere gennem deltagelse i forskellige kulturelle og sociale tilbud, forklarer han.
Kristeligt Dagblad, 25/11 2010

Drømmen om genforening lever trods alle kriser

Nord- og Sydkorea har været adskilt siden Anden Verdenskrig, men på trods af de mange trusler, der ryger gennem luften mellem de to lande i disse dage, så er en forsoning stadig målet efter 65 år hver for sig. Begge regeringer har ministerier for genforening, men flere udenlandske eksperter peger på, at en forsoning nok først er mulig, når Kim Jong-II dør. En anden udfordring er de store økonomiske konsekvenser en forening vil have for Sydkorea, vurderer Martin Petersen, adjunkt ved Københavns Universitet med speciale i moderne samfundsforhold og kultur i Nord- og Sydkorea. Han mener, at netop de økonomiske konsekvenser er det, der skræmmer sydkoreanerne mest.
Kristeligt Dagblad, 25/11 2010

Sarah Palin's Alaska er en dyr valgvideo

I en ny serie på otte afsnit følger man den tidligere vicepræsidentkandidat Sarah Palin og hendes oplevelser i Alaska. Over fem millioner af amerikanere så med, da første afsnit løb over skærmen for flere uger siden. Serien er dog en stor dyr valgvideo, der skal vise Sarah Palin fra en anden side, end den som blev fremstillet under valgkampen, mener Mads Fuglede, ph.d. på Københavns Universitet og USA-analytiker. Han vurderer, at Palin kæmper mod det billede, som magasinet Vanity Fair tegnede af hende under valgkampen sidste år. Sarah Palin skal dog bevæge sig tættere ind mod midten af amerikansk politik, hvis hun skal gøre sig håb om mere politisk opbakning, vurderer Mads Fuglede.
DR P1 Morgen 7.09, 24/11 2010