09. november 2010
Debat: REPLIK: Husk, at hadforbrydelser er både diffuse og komplekse
Thomas Brudholm, ph.d. og lektor i minoritetsstudier, Københavns Universitet, skriver i et debatindlæg, at han er enig med Anders Jerichow, som den 5. november skriver i samme avis, at alle gode kræfter bør fordømme hadforbrydelser. Thomas Brudholm skriver, at det netop derfor er nødvendigt at tage bestik af den forskning og diskussion om emnet, som har fundet sted i blandt andet USA og Storbritannien. I disse lande diskuterer man, hvorvidt det er fornuftigt at straffe en person, der har begået en hadforbrydelse, hårdere end en person, der har begået en tilsvarende grov forbrydelse, men motiveret af andre forhold. Danmark kan sagtens lære af udlandet, som bakser med de samme problematikker, skriver Thomas Brudholm.
Kristeligt Dagblad, 9/11 2010
Tre ønsker: Grundforskning, medbestemmelse og ledelsesfrihed
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) vil gerne styrke universiteterne og få dem til at satse bredere. Ministeren vil hvert år afsætte ti milliarder kroner til grundforskning. Sune Auken, lektor i dansk litteratur ved Københavns Universitet udgav i februar 2010 debatbogen "Hjernedød. Til forsvar for det borgerlige universitet", og ifølge ham er universitetssystemet i dag blevet rent topstyret. Ministeren siger, at hun kan glæde Sune Auken med, at der kommer en ny universitetslov til foråret, som giver universiteterne større frihed til at administrere, som de selv vil.
Kristeligt Dagblad, 9/11 2010
Den lykkelige slutning gør os lidt lykkeligere
Biograffilm kan suge publikum ind i en anden verden, og blandt andet virkelighedsflugten kan være med til at give os en følelse af lykke, mener Claus Christensen, der er chefredaktør på filmmagasinet Ekko. Lektor i filmvidenskab på Københavns Universitet Peter Schepelern er enig. - Vi er vilde med oplevelser, som ikke sker i vores egen hverdag. Filmens verden er et sted, hvor vi får lov at afprøve en masse følelser, som både gør os bedre egnet til at færdes ude i den virkelige verden, men som også giver os en erstatning for de følelser, som vi ikke selv får afprøvet. Deri ligger der en form for lykke, forklarer Peter Schepelern.
24timer København, 9/11 2010