2. marts 2010

02. marts 2010

Det var ikke os - det var Hitler

Ifølge filosof og lektor Søren Gosvig Olesen fra Københavns Universitet er lektien efter Anden Verdenskrig ikke kun en lektie om tyskere og jøder, selvom det indtil videre er forblevet det. Så længe Anden Verdenskrig ikke opfattes om menneskers udryddelse af andre mennesker og dermed som selvdesktruktion, lige så længe vil udryddelsen let kunne gå ud over andre, nye grupper, skriver han. Desuden er problemet med enhver kategorisering af menneskelig lidelse det samme, nemlig at den tillader, at man lægger problemet fra sig. 
Berlingske Tidende, tirsdag 2/3 2010

Et imponerende værk om kristendommens danske retorik

Ifølge Anders Juhl Rasmussen, ph.d.-studerende ved Københavns Universitet og litteraturanmelder ved Kristeligt Dagblad, var det en sand fornøjelse at få lov til at motivere tildelingen af den faglitterære pris Georg Brandes-Prisen til Erik A. Nielsen. På vegne af bedømmelsesudvalget sagde Anders Juhl Rasmussen, at værket "Kristendommens retorik" er skrevet på et bemærkelsesværdigt højt og måske ligefrem internationalt niveau, og at det er skrevet i et misundelsesværdigt rigt, levende og elastisk sprog.
Kristeligt Dagblad, 2/3 2010

Ekspert: Helle scorer på politisk duel

Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) beslutning om at stille op til en politisk debat med Socialdemokratiets formand Helle Thorning-Schmidt undrer Klaus Kjøller, ekspert i politisk retorik og lektor ved Københavns Universitet. Han kalder det for opsigtsvækkende, at statsministeren siger ja til at indgå i en politisk duel, da en statsminister normalt undgår at mødes med oppositionslederen ansigt til ansigt inden den egentlige valgkamp. Ved at mødes med Helle Thorning-Schmidt fremstiller Lars Løkke Rasmussen oppositionsformanden som en ligeværdig partner, mener Klaus Kjøller.
JP.dk (Jyllands-Posten), 2/3 2010

Muslimsk organisation tilfreds med fatwa over terrorister

I den danske afdeling af Minhadj ul-Quran var der i dag tilfredshed med den Tahir Ul-Qadris fatwa over terrorister. Talsmand Qaisar Najeeb fra Minhadj ul-Quran mener, at fatwaen kan være med til at afholde unge muslimer fra at blive radikaliseret. Islamforsker Jørgen Bæk Simonsen fra Københavns Universitet hilser ligeledes den 600 sider lange fatwa velkommen. Fatwaen ligger i forlængelse af udmeldinger fra en række andre muslimske organisationer, der i de senere år har har fremhævet, at der ikke nødvendigvis er en forbindelse mellem islam og terror. Han tvivler dog på, at dokumentet får betydning for unge menensker, som allerede er på vej til at blive radikaliseret.
TV2 Nyhederne, 2/3 2010