12. maj 2010

12. maj 2010

Virker DF's euro-annonce?

I en annonce, der onsdag kan ses i de danske dagblade, har Dansk Folkeparti brugt den økonomiske krise i Grækenland og EU's store hjælpepakke til at promovere sin holdning til euroen. Ekspert i politisk kommunikation og lektor på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet Klaus Kjøller mener, at annoncen både er morsom og ser amatøragtig ud. Han tilføjer dog, at det amatøragtige udseende er en del af strategien. - Jo mere amatøragtig den ser ud, jo mere lever de op til billedet af et parti, der er kommet ind fra græsrødderne. Dansk Folkeparti skal prøve både at være et støtteparti til regeringen og være et oprørsparti. Når annoncen ligner noget fra ungdomspartiet, sender det et signal om, at vi er ikke sandet til. Vi er stadig vilde, siger han. 
JP.dk (Jyllands-Posten), 12/5 2010

Universitetsleder advarer mod kandidatpant

S og SF's forslag om, at danske universitetsuddannede, der flytter til udlandet, skal betale penge tilbage til staten, møder kritik hos prodekanen for uddannelse på Det Humanistiske Fakultet ved Københavns Universitet, Hanne Løngreen. Man gør op med velfærdsstatens principper om, at uddannelse er gratis, og det truer de danske borgeres velfærd, mener hun. Hun påpeger desuden, at det koster mange penge rent administrativt, hver gang der kommer nye politiske løsninger.
Kristeligt-Dagblad.dk, 12/5 2010

Manuskriptforfatteren er den nye instruktør

En ny ph.d.-afhandling har undersøgt den kreative proces bag danske filmmanuskripter. Afhandlingens forfatter er Eva Novrup Redvall fra Institut for Film-og Medievidenskab på Københavns Universitet. Hun henviser til, at dansk filmforskning hovedsageligt har været fokuseret på den færdige film, hvorimod filmens tilblivelse og manuskriptskrivningen har været overset. Det Danske Filminstitut har ifølge Eva Novrup udvist stor interesse for hendes forskning for at få en bedre forståelse af skriveprocessen. Ydermere kan Eva Novrups forskning give konkrete idéer til, hvordan blandt andet improvisation kan bruges undervejs i processen.
Information, 12/5 2010

Outlaw: Hætten af for Robin Hood

Der har naturligvis aldrig været nogen virkelig Robin Hood på trods af, at enkelte vildfarne arkæologer engang imellem hævder at have fundet resterne af hans hytte eller grav. Det skriver postdoc Morten Oxenbøll, Saxo-Instituttet, Københavns Universitet i anledning af premieren på endnu en storfilm om legenden. Robin Hood og hans bedrifter kender alle, og vi hepper på hans muntre svende i deres retfærdige opgør mod en voldelig og undertrykkende overmagt, men spørgsmålet er, hvor godt vi egentlig kender disse fredløse, når det kommer til stykket, skriver Morten Oxenbøll. Legenden blev skabt gennem inkorporeringen af adskillige selvstændige myter og legender, der ofte havde helt andre hovedpersoner, og indholdet af historierne har selvfølgelig ændret sig betydeligt gennem de sidste 800 år. I takt med dette har motiverne og den sociale baggrund for Robin og hans mænd også ændret sig, skriver han.
Weekendavisen, 12/5 2010