24. juni 2010
Besættelsesfilm skal undersøges
Den tyske besættelsesmagt, modstandsbevægelsen og den danske stat prøvede alle at påvirke, hvad der blev vist på de danske biograflærreder under besættelsen. Et nyt forskningsprojekt under Det Danske Filminstitut vil nu for første gang undersøge de mange interesser, der var på spil i filmkunsten under Anden Verdenskrig. Bag forskningsprojektet står Lars-Martin Sørensen, der er adjunkt på Film- og medievidenskab på Københavns Universitet. Han udtaler, at filmkunsten var ekstrem vigtig i samtiden og det centrale billedmedie, der havde en stærk indflydelse på, hvad folk tænkte og troede.
Berlingske Tidende, 24/6 2010
Ny optur for danske film
Første halvår af 2010 har været særdeles godt for den danske filmbranche. Der blev nemlig solgt 30 procent flere billetter end i de første seks måneder af rædselsåret 2009. Men succes eller fiasko for filmbranchen afhænger i høj grad af, om få og meget populære film er på plakaten. Det understreger Peter Schepelern, lektor i Film- og Medievidenskab, Københavns Universitet. Han henviser eksempelvis til, at en Far til Fire-film har solgt mange billetter i starten af 2010, men han påpeger samtidig, at færre premierer og flere fiaskoer kan vende billedet i sidste halvdel af året.
Børsen, 24/6 2010
Presset Obama tyr til dramatisk fyring
Bortset fra en offentlig fornærmelse af Obama-administrationen er der ikke en finger at sætte på general McChrystals arbejde og indsats i Afghanistan. Derfor handler fyringen af McChrystal i lige så høj grad om, at USA's præsident, Barack Obama, føler sig presset på hjemmefronten efter problemer med håndteringen af finanskrisen og oliekatastrofen i Den Mexicansk Golf. Ph.d.-stipendiat ved Københavns Universitet Mads Fuglede udtaler, at Obama har behov for at vise handlekraft, efter at han er blevet fremstillet som en svag leder.
Politiken, 24/6 2010