01. juli 2010
Kunde chikaneret af Telia på Facebook
20-årige Alexander Grandt skrev på sin Facebookprofil, at han havde vundet en klagesag over Telia, men otte timer senere skrev en ansat fra Telia en kommentar på hans profil. "Du kan selvfølgelig glæde dig over, at Telia eftergiver dit reelle forbrug, men husk, det sker ikke hver gang," lød kommentaren. Rasmus Helles, som er adjunkt ved Københavns Universitet og forsker i sociale medier, ser sagen som et eksempel på, hvor farligt det kan være for firmaer at henvende sig til kunder på de nye platforme. - Når en virksomhed, som her, retter en uopfordret individuel henvendelse til en kunde, opstår der utryghed, fordi kunden ikke kan gennemskue motiverne. Det er netop derfor, at denne nye type kommunikation er meget risikabel for virksomhederne, siger han.
Politiken, 1/7 2010
1... 2... 3... hurtige
I et lyninterview fortæller studievejleder ved Københavns Universitet Tania Maria Johannesen, at man stadig kan nå at søge ind på en videregående uddannelse. Således er fristen mandag klokken 12, men for mange kræver det at søge ind på en uddannelse en del overvejelser. For eksempel er det vigtigt, at man får stillet sig selv de rigtige spørgsmål, inden man tager det endelige valg, fortæller hun.
Urban København, 1/7 2010
Dansk filmeksport i frit fald
De danske filmproducenternes eksport styrtdykkede fra 2008 til 2009 fra 138 til 28 millioner kroner, hvilket svarer til et fald på 80 procent, viser foreløbige tal fra Producentforeningen. Ib Bondebjerg, professor i film og medievidenskab på København Universitet, er overrasket over tallene. Han ser eksporten som et afgørende område, hvis filmproducenterne vil ud af deres nuværende krise, og han mener, at der burde være mulighed for at tjene penge på at sælge kvalitetsfilm til udlandet. Bondebjerg arbejder i øjeblikket selv med på en stor undersøgelse, der skal afklare, hvorfor eksportmarkedet ikke fungerer optimalt inden for filmbranchen.
Børsen, 1/7 2010