17. februar 2010

17. februar 2010

Tysk er ved at forsvinde i Danmark

Tysk som fremmedsprog i Danmark er i så ringe en forfatning, at noget bør gøres. ifølge Jens Erik Mogensen, institutleder på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk, For kort tid siden udgav instituttet tidsskriftet Tysk nu, hvor de blandt andet anbefaler, at tysk skal være obligatorisk i folkeskolen. Det er vigtigt at kunne tysk. Meget af den videnskabelige litteratur, som skal læses på for eksempel Københavns Universitet , udgives nemlig på tysk, forklarer Jens Erik Mogensen.
DR P1 Orientering, 17/2 2010

Debat: Forskningsfrihed

Jan Faye, lektor, dr.phil. i filosofi ved Københavns Universitet, retter i en kommentar en henvendelse til Malou Aamund angående dennes udtalelse i radioen om et "sundhedstjek" af universiteternes ansættelser. Enten skal professoraterne genopslås hvert tiende år, hvilket vil sikre de bedste ansøgere pladserne, eller også skal stillingen som professor tildeles folk efter en faglig bedømmelse. Det sidste forslag bliver støttet kraftigt af Jan Faye, og vil tilmed sikre forskningsfriheden, mener han. 
Information, 17/2 2010

Alle får adgang til lokalhistorien

Om et par år forventes cirka 400 af landets lokalarkiver at have gjort deres materiale tilgængelig på internettet til gavn for alle med interesse i lokalhistorie og slægtsforskning. Projektet vil ifølge lektor Sidsel Eriksen fra SAXO-Instituttet på Københavns Universitet øge folks kendskab til dansk historie, demokrati, sociale forhold og demografi i lokalsamfundene. Hun påpeger dog også, at der er et dilemma ved projektet - nemlig offentliggørelsen af foreningsarkiver og personarkiver med personoplysninger til alles gennemsyn. 
Kristeligt Dagblad, 17/2 2010