20. december 2010

20. december 2010

Anklager Løkke for druk

SFs fødevareordfører Pia Olsen Dyhr skrev den 8. december i en klumme på 24.dk, at Lars Løkke Rasmussen (V) har minimum 50 procent humle i kroppen. Dette og andre lignende personlige angreb fra SF-politikeres side kan hænge sammen med, at SF ved de seneste meningsmålinger har haft tilbagegang, vurderer Klaus Kjøller, der er ekspert i politisk kommunikation ved Københavns Universitet. - Når man er defensivt trængt, så gælder det om at vende tropperne mod fjenden. Det er for SFs vedkommende Lars Løkke Rasmussen, og så er der en tendens til, at angrebene kan blive grovere end ellers, siger Klaus Kjøller.
B.T., 20/12 2010

Kommentar: Kludder i uddannelsesfabrikken

Tue Søvsø, der er er stud.mag. i latin på Københavns Universitet, skriver i et debatindlæg, at der snart skal ske en drastisk ændring af universitetsstrukturen, hvis ikke hele universitetstraditionen skal tabes på gulvet. Her kritiserer han blandt andet dekan Kirsten Refsings forslag om at sammenlægge adskillige af de mindre, urentable fag på humaniora, herunder Klassisk Græsk og Latin. Tue Søvsø kalder Københavns Universitets strategi for "baseret på fabriksideologi" og bemærker, at arbejdsmarkedet på paradoksal vis kun spiller en marginal rolle her, fordi det for universitetet kun handler om at få så mange taxameterpenge udbetalt som muligt.
Information, 20/12 2010

Karrierevejledning: Universiteter går til kamp mod ledighed

Studie- og Karrierevejledningen på Københavns Universitet har etableret et såkaldt JobLab, hvor studerende kan modtage rådgivning i forhold til deres fremtidige arbejdsliv. Ledigheden blandt nyuddannede akademikere er på 20 procent, anslår Mike Wenøe, der er karrierevejleder på Humaniora på Københavns Universitet. Ifølge Akademikernes Centralorganisation begynder 66 procent af de nyuddannede kandidater deres karriere som arbejdsløse, og Mike Wenøe har bemærket, at flere af de studerende, som har besøgt JobLab, har urealistiske forventninger til jobmarkedet. - De studerende, der henvender sig i karrierevejledningen, kommer faktisk tit for sent. De kommer, når de er ved at afslutte eller netop har afsluttet deres uddannelse, og pludselig går det op for dem, at de er bagefter i forhold til deres mere opsøgende medstuderende, siger Mike Wenøe.
Information, 20/12 2010

Gud så, at lyset var godt

Lys har universel betydning, og det er ifølge religionssociolog Morten Warmind, lektor og studieleder på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet, vanskeligt at finde en religion, som ikke forholder sig til lys. - Historisk set hører idéen om lyset og mørket, der kæmper mod hinanden, til i det europæisk-asiatiske rum og stammer oprindeligt fra den persiske religion, siger Morten Warmind. Denne fascination eller tilbedelse af solen har måske en fysiologisk forklaring, fordi mennesket altid har vidst, at solen er livgivende, forklarer Morten Warmind. Han henviser her til store religiøse stenmonumenter fra stenalderen, som var solorienterede, blandt andet Stonehenge i England.
Berlingske Tidende, 18/12 2010