9. april 2010

09. april 2010

Har Danmark sejlet under bekvemmelighedsflag?

For syv år siden undsagde daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) den danske samarbejdspolitik under besættelsen. Dermed lagde han op til en mere aktivistisk udenrigspolitik - det skal være slut med at sejle under bekvemmelighedsflag, lød det. Berlingske Tidendes kommentator Claes Kastholm Hansen støtter den tidligere statsministers opgør med samarbejdspolitikken: Det er på tide, at der bliver gjort op med den skamløse neutralitetspolitik, siger han. Professor Poul Villaume, Københavns Universitet , mener ikke, at Danmark har sejlet under bekvemmelighedsflag siden besættelsen. Under den kolde krig var Danmark fast forankret i den atlantiske alliance, men tog dog særstandpunkter, hvilket har været med til at bevare Danmark som et relativt lavspændingsområde, siger han.
DR P1 Morgen 7.09, 9/4 2010 

Ekspert: Undervis børn i brug af Facebook

Der er endnu ingen enighed om færdselsreglerne for opførslen på sociale medier som facebook, mener professor Klaus Bruhn Jensen, Københavns Universitets Institut for Medier, Erkendelse og Formidling. Og computerskærmen skaber en afstand, som gør det lettere at bruge en hårdere retorik end i en samtale ansigt-til-ansigt. Dog mener Klaus Bruhn Jensen, at man ikke skal tale om et moralens forfald som årsag til tonen på eksempelvis facebook. Der har nemlig altid været en modstand mod nye medier. Da telefonen blev opfundet, mente mange, at det var uhøfligt at ringe, og i 1700-tallet var der modstand mod kvinders ret til at læse romaner.
Kristeligt Dagblad, 9/4 2010

Opposition vil give mere magt til Danmarks Radio

Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen, siger, at DR skal reguleres mindre fra politisk hold i fremtiden. Hans parti sender sammen med SF og de radikale et fælles medieudspil ud i næste uge, men delen om Danmarks Radio blev kendt i går. - Man kan sige, at udspillet er en tillidserklæring til, at DR kan lede sig selv som en offentlig kulturinstitution. Man vil tilbage til, at DR selv definerer sine rammer, siger Henrik Søndergaard fra Københavns Universitet, der er lektor i medievidenskab med speciale i public service-medier. Han tilføjer dog, at EU's regulering går i retning af mere strikse reguleringer af public service-medier.
Politiken, 9/4 2010