Forskning til morgenmad: Hvilken betydning har sprog i bekæmpelsen af madspild?
Ifølge Miljøstyrelsen opstår der 814.000 tons madspild årligt i Danmark. En stor del af spildet sker sent i værdikæden, nemlig hos forbrugerne og hos detailhandlen – og i samspillet mellem dem. I et større tværfagligt projekt undersøger en gruppe forskere fra humanistiske, juridiske og naturvidenskabelige områder samt en række eksperter fra praksis, hvilke barrierer og muligheder der findes for at undgå madspild.
Til Forskning til morgenmad inviterer sprogforskere Kamilla Kraft og Camilla Falk Rønne Nissen deltagere med i samtalen om, hvordan vi udtrykker os, hvilke sproglige billeder vi bruger, hvilke sammenligninger vi laver, og hvilke følelser der knytter sig til vores sprogbrug om madspild. De fortæller om deres erfaringer fra projektet og deler tanker og ideer til, hvordan man kan udvikle indsatser mod madspild rettet mod forbrugernes værdier, valg og vaner.