Forskning til morgenmad: Hvorfor er viden om brugernes hverdagspraksis vigtig i udvikling af IT-systemer?
Udvikling og design af nye IT-systemer kræver et bredt spektrum af tekniske kompetencer, men hvis systemet skal blive en succes i praksis, er det også nødvendigt have at en dyb forståelse af de organisationer og de brugspraksisser, som systemet skal indgå i og være med til at ændre. Denne viden om brugere og organisationer er afgørende for at sikre systemers relevans og hensigtsmæssige implementeringsprocesser, og den er afgørende hele vejen fra starten af udviklingsarbejdet til den afsluttende testfase.
I et samarbejde mellem Københavns Universitet, Aalborg Universitet, IT-virksomheden Kople og en række frivillig-organisationer har forskere i etnologi Astrid Pernille Jespersen, Line Steen Bygballe og Alfred Lund Felumb, samt forskere i teknoantropologi Torben Elgaard Jensen og Ann-Sofie Hjelt Thorsen undersøgt og indgået i udviklingen af et nyt IT-system, der skal understøtte og forenkle civilsamfundsorganisationers processer med rekruttering, engagering og matching af frivillige. En central ambition i projektet har været at udvikle et IT-system, der fokuserer på at få de menneskelige og sociale aspekter med i matchmakingen af frivillige.
Til arrangementet vil forskerne fortælle om erfaringerne fra projektet, herunder udfordringer og muligheder for at inddrage og bevare den menneskelige, omsorgsfulde dimension i et IT-system, samtidig med at organisationernes arbejdsprocesser forenkles og effektiviseres.
Se program og tilmeld dig her.