Udenrigsminister Jeppe Kofod om retningen for Danmarks udenrigspolitik anno 2020

Udenrigsminister Jeppe Kofod. Fotograf: Claus Bech.

Igen i år benytter Udenrigspolitisk Selskab årsskiftet til at invitere Danmarks udenrigsminister til at gøre status over den internationale udvikling og Danmarks udenrigspolitik. I år i samarbejde med Københavns Universitet og Kristeligt Dagblad. Arrangementet foregår på Københavns Universitets Søndre Campus. Alle er velkomne, men da der er et begrænset antal pladser, er tilmelding nødvendig. Der er desværre ikke flere ledige pladser. 

I år fylder det danske udenrigsministerium 250 år. Verden har undergået store forandringer, og intet er i dag, som det var dengang.

I disse år sker forandringerne med en hidtil uset hastighed. Vilkårene for dansk udenrigspolitik anno 2020 er præget af enorm usikkerhed og kompleksitet. Stigende spændinger mellem Kina og USA udgør et af de væsentlige elementer sammen med Ruslands aggressive adfærd i Danmarks nærområde. Terrortruslen er fortsat markant. Dertil er globaliseringens idé om samarbejde og demokratiets spredning udfordret af autokratiske regimer. Det bringer Vesten og demokratierne i defensiven og udfordrer menneskerettighederne globalt. Det multilaterale samarbejde om globale udfordringer som klima, handel og bæredygtighed har svære vilkår med den nuværende amerikanske præsident. Og hvordan vil Danmark indgå i EU samarbejdet efter at Brexit nu er en realitet? Kan Danmark bidrage afgørende til at løse klimakrisen og hvordan? En ny arktis-strategi er under udformning kan ministeren løfte sløret for indholdet i den?

Igen i år benytter Selskabet årsskiftet til at invitere Danmarks udenrigsminister til at gøre status over den internationale udvikling og Danmarks udenrigspolitik. I år i et samarbejde med Københavns Universitet og Kristeligt Dagblad.

Efter udenrigsministerens oplæg er der mulighed for at stille spørgsmål. Til slut vil udenrigsminister Jeppe Kofod overrække priser til de tre vindere i Det Udenrigspolitiske Selskabs og Udenrigsministeriets artikelkonkurrence om en grøn klimapolitik. Artikel-vinderne vil derefter holde 3 korte oplæg med udgangspunkt i deres artikler.

Arrangementet modereres af lektor Rasmus Mariager, Saxo-Instituttet, og Kerrin Linde, udlandsredaktør ved Kristeligt Dagblad.

Program

Velkomst 

Rektor Henrik Wegener, Københavns Universitet, og Ulrik Federspiel, Formand for Det Udenrigspolitiske Selskab.

Tale

Udenrigsminister Jeppe Kofod: Retningen for Danmarks udenrigspolitik anno 2020

Prisoverrækkelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod

Kort oplæg af artikelvinderen

Tilmelding

Tilmeld dig arrangementet.