Specialistklassen: den nyeste studenterforskning

Specialistklassen er tilbage til semesterstart! Hvis du gerne vil høre om hvad der rører sig inden for den nyeste studenterforskning, har du nu chancen igen. Som tidligere har vi også denne gang inviteret tre kandidater til at svare på spørgsmålet: Hvad er det vigtigste, I fandt ud af i speciale?

Semesterets første arrangement har temaet "zoner” som fællesnævner, og de tre kandidater vil fortælle om hvad der foregår i tre vidt forskellige og alligevel beslægtede zoner: om retssalen og dens særlige sprogbrug, om zonen som en ny retlig kategori og sidst, men ikke mindst om det postapokalyptiske samfunds hang til seksuel vold.

Program

  • Retsplejeloven §149: Retssproget er dansk. Konversationsanalytisk undersøgelse af sproglige problemstillinger i den danske retssal, når tiltalte ikke har dansk som modersmål. Af Paulina Bala (cand.mag,. i sprogpsykologi)
  • Zoner, grænser og kontrol. Af Kirstine Nordentoft Mose (cand.jur.)
  • ”I PROMISED THEM WOMEN”: En undersøgelse af relationen mellem seksuel vold og samfundsdannelse i postapokalyptisk fiktion. Af Nicoline Joy Haas (cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling)