Afskedsreception for Grækenlandsstudier

Receptionen markerer den beklagelige afslutning på 50 års forskning og undervisning i græsk sprog, kultur, historie og samfundsforhold - fra nomadefolk til græske dialekter, fra byzantinsk palæografi til borgerkrig, fra dansk-græske relationer til græske og danske skolebørns forestillinger om Europa, fra futurumspartikler til pædagogisk sprogindlæring på højeste niveau, fra middelaldergræsk til teologisk nytænkning, ny græsk litteratur, nye guldaldre, økonomisk krise, højreekstremisme og meget meget mere. Denne rigdom i forskning og undervisning skal vi fejre og tage afsked med i en skøn blanding af ouzo og græsk mousserende vin og måske en liflig såvel som sørgmodig melodi!

Det vil glæde os at se så mange som muligt. Jeres deltagelse vil være et udtryk for den fortsatte interesse for Grækenlandsstudier ud over og på trods af Københavns Universitets beslutning om at nedlægge faget.

Af hensyn til traktementet bedes man tilmelde sig ved at sende en mail til Trine Stauning Willert tsw@hum.ku.dk, men alle er hjerteligt velkomne - også uden forudgående tilmelding!

Receptionen finansieres som et sidste arrangement af Sophia Scopetéas Fond, hvis formål det har været at fremme Grækenlandsstudier ved Københavns Universitet.

Receptionen er også en afslutning på en række spændende arrangementer om græsk historie og kultur. Disse arrangementer finder sted i forbindelse med den internationale workshop Hi/Stories in Contemporary Greek Culture: The Entanglements of History and the Arts since 1989.

Detaljeret program for workshoppen

Arrangementer henvendt til en bredere offentlighed:

  1. Greek History in Greek Fiction
  2. Greek Crisis
  3. Photography and Humanitarianism
  4. Past - Present - Future in Contemporary Greek Film