Det blodige tabu

Foredrag i Retorikforeningen med Maja Nyvang Christensen & Sine Cecilie Laub.

En kvinde iført en hvid kjole løber hen ad en strand, mens hendes hår vajer let i vinden. Hun føler sig fri og lettet, for hun har et stykke bomuld tilsat klor mellem sine ben - så ingen kan se, lugte eller opdage, at hun har menstruation.

Reklamer for menstruationsartikler har stor retorisk magt til at definere, hvordan vi opfatter menstruation og den menstruerende kvinde. På den baggrund har Maja Nyvang Christensen og Sine Cecilie Laub i deres fælles speciale Med bind for øjnene (2014) sat fokus på reklamer for menstruationsartikler fra 1920 frem til i dag. Med afsæt i retorik- og kønsstudier undersøger de to, hvordan man reklamerer for noget, som ingen vil tale om: menstruation! - der har været et kulturelt tabu i flere tusinde år og været forbundet med forbandelse, urenhed og skam.

Der er gratis adgang, og alle er velkomne.

Om ...

Sine Cecilie LaubMaja Nyvang ChristensenMaja Nyvang Christensen og Sine Cecilie Laub er begge cand.mag. i retorik fra Københavns Universitet, hvor de har beskæftiget sig med emner som feministisk pornografi, kønnet kommunikation, first lady-retorik og samspillet mellem retorik- og kønsforskning. De arbejder som hhv. journalist og kommunikationsrådgiver og har sammen stiftet netværket SheSays Nordic.