Når journalistikken drager i krig

Oplæg og diskussion med Charlotte Aagaard (Information), Rasmus Tantholdt (TV 2) og Thomas Borberg (Politiken).

Med dansk krigsdeltagelse i konflikter verden over, er krigsjournalistikken i fokus som aldrig før. Men det er ikke kun den danske deltagelse, som danske journalister og fotografer sendes i marken for at dække. Danskerne bombarderes dagligt med reportager og billeder fra alverdens brændpunkter. Men hvordan prioriterer man mellem de mange forskellige konflikter, der finder sted samtidigt verden over? Hvordan udvælger man de rigtige billeder, der både viser krigens grimme ansigt og samtidigt lever op til de etiske retningslinjer? Og hvordan sikrer man en balanceret dækning af en konflikt med dansk deltagelse?

Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Afdeling for Film, Medier og Kommunikation, inviterer til et debatarrangement om dansk krigsjournalistik anno 2014. Sammen med tre markante journalistiske profiler diskuterer vi de muligheder og udfordringer, der er forbundet med at dække krig i danske medier, og tager fat i nogle af de etiske overvejelser, som ofte vendes på redaktionerne landet over.

Charlotte Aagaard (f. 1963) er journalist på dagbladet Information med arbejdsområderne dansk udenrigs-, forsvars- og sikkerhedspolitik samt islam, integration og Mellemøsten. Hun har bl.a. arbejdet som korrespondent, redaktionssekretær, udenrigsjournalist, redaktør og fotojournalist. Hun har udgivet flere bøger, herunder ”Majoren der fik nok” om FE-sagen og senest bogen ”Frontlinjer. Med medierne og militæret i krig” (sammen med Hans-Christian Mathiesen og Jens Ringsmose).

Rasmus Tantholdt (f. 1973) er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har arbejdet som journalist for TV2 siden 2000. De seneste knap 10 år har han fungeret som TV2 Nyhedernes internationale korrespondent med primært fokus på Mellemøsten, Irak og Afghanistan. Han bliver dog også ofte sendt ud til andre konflikthærgede områder og har senest været i Liberia for at dække Ebola-epidemien.

Thomas Borberg (f. 1971) er uddannet fotojournalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har arbejdet for Politiken siden 2000. I 2009 overtog han posten som Politikens fotochef, hvor han har gjort sit for at sikre kvaliteten af pressefotografiet både i den trykte avis og på internettet. Resultatet af det arbejde var særlig tydelig, da Politiken i år hentede seks ud af 14 priser med hjem ved uddelingen af Årets Pressefoto, herunder Årets Pressefotograf og Årets Pressefoto.

Gratis adgang. Tilmelding ikke nødvendig. Arrangør: Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet.